Нова Година в Атина

2
Добави коментар
suntravel
suntravel

Нова Година в Атина

София – Атина – Пелопонес – София

30.12.2015: Отпътуване в 02.45 ч. от пл. “Спартак” в Хасково, 04.00 ч. от хотел “Тримонциум” в Пловдив, 06.00 ч. от стадион „Васил Левски“ в София за Гърция.Вечерта пристигане в Атина – романтична, митична и неповторима в разноцветието на архитектурни стилове. Никъде другаде сиртакито не звучи по същия начин, както тук. Погледната отгоре Атина прилича на джунгла от бетон, но ние ще се постараем да опознаете истинската вътрешна природа и да се насладите на един от най-привлекателните и чудни Европейски градове. Настаняване в хотел Titania 4* на пешеходно разстояние от туристическите забележителности. Нощувка.

31.12.2015:Закуска. Туристическа програма в Атина: Храма на Зевс – най-големият в Гърция. Строежът му започва през през 515 г. пр. Хр., а най-забележителното са две статуи от злато и сребро, едната от които е на Бог, а другата на римския император Адриан; Арката на Адриан – в близост до храма е построена двуетажна арка, чийто надпис съобщава за претенциите му към града; площад Синтагма – център на политическия и икономически живот. Тук се намира сградата на Парламента, където стражите имат интересен ритуал на въртене и тропане на пешките си. Тук също се намира и паметника на незнайния воин; площад Омония – централния площад, който никога не спи от своето съществуване; Президентският дворец, църквата “Метрополис”, Олимпийският стадион и Академията. По желание посещение на Акропола, където са храмовете на „Свещената скала“ на Атина и се считат за едни от най-важните паметници в западния свят, тъй като са оказали огромно влияние върху архитектурата и всичко по онова време. Повечето са били в чест на Атина, богинята, покровителствала града. Свободно време.

По желание Празнична Новогодишна Вечеря. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!  Нощувка.

01.01.2016: Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия до полуостров Пелопонес – най-големият полуостров в Гърция и същевременно краят на Балканския полуостров. Попътна спирка на на Коринтския канал, който след прокопаването му през 1893 г. превръща Пелопонес на практика в остров. Спирка в малкото градче <b>Нафплио</b>, което е разположено на морето. То впечатлява с венецианската си архитектура и с малките си улички. Тук се намира „Големия път“ – първата улица в Гърция, направена по градоустройствен план, първата аптека и първата гръцка гимназия. Той е един от най-красивите градове на страната и същевременно идеалната изходна точка за разглеждане на Пелопонес. Продължаваме към Епидавър – музей под открито небе, известен най-вече със светилището на Асклепий и древния амфитеатър. Връщане в Атина. Нощувка.

02.01.2016: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Настаняване Hotel Titania 4*

Възрастен в двойна стая – 395 лв.

Единична стая – 575 лв.

Дете до 10 г. с двама възрастни в стая – 295 лв.

 

Цената включва:

* Транспорт с автобус 3*

* Туристическа програма в Атина

* Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване

* Медицинска застраховка

 

Цената не включва:

* Празнична Новогодишна вечеря на блок маса програма с включени безалкохолни напитки, вино и бира – 50 евро/ 98 лв. за възрастен, 25 евро/ 49 лв. за деца 6 – 10 г., безплатно за деца до 6 г.

* Еднодневна екскурзия до Пелопонес 30 евро/ 59 лв. (автобусен транспорт и екскурзовод)

* Входни такси за туристическите обекти около 28 евро

 

Необходими документи:

* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

Забележка:

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заявяване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.