Второ издание на 7-часовото One Man Party

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Иван Шопов се завръща със своето „моноспектаклово“ парти на 3 октомври в „ДНК“ (в подлеза срещу фонтаните на НДК), за да покаже на феновете докъде е стигнал с 4-те си актуални музикални проекта

Почитателите на разнообразното музикално звучене са поканени да се гмурнат в морето от различни музикални стилове, създадено в копродукция от: Иван Шопов, Drum Kid, Бalkansky и Cooh. Зад моноспектакловото парти, съпроводено с подобаващи звук и осветление, стои многостранният талант Иван Шопов, който отново разкрива всичките си творчески лица пред родната публика. 

Датата е 3 октомври, а мястото – „ДНК“, новото пространство за съвременен танц и пърформанс срещу фонтаните в подлеза на НДК.

През изминалата половин година Иван не е спрял нито за миг да надгражда музикалния си опит, впускайки се в необикновени пътешествия, артистични експерименти и неспирен труд. След като навести екзотична Колумбия и се впечатли от тамошната публика, той мина през любимите Родопи за фестивала Transfiguration и посети дори Киев (където изпитал шок от близката си среща с терористична групировка) – а сега „се връща към корените си“.

Иван Шопов в интервю за Bulevard.bg: БГ музиката – битка за бързи, лесни, вкусни неща

Иван още си спомня първото издание на One Man Party в София през април: „За мен това не беше просто парти, а ренесанс в музикалната ми кариера.“

Сега той с нетърпение очаква нощта на 3 октомври: „Мисля, че второто издание ще бъде още по-интересно откъм музика и емоции, за което ще спомогне и новата локация – „ДНК“! Приготвил съм и солидно количество от новите ми артпроекти, с които да доукрася тази вечер.“

Второто издание на One Man Party в София започва още в 23 ч., когато Иван Шопов открива музикалното пътешествие с авторска амбиент селекция.

На 3 октомври имате възможността да чуете и диджейския му сет с музиката на един от най-иновативните и успешни български аудиовизуални проекти – Бalkansky.

В процес на подготовка е и вторият студиен албум на проекта Бalkansky Live, в който Иван, Теодосий Спасов и Иво Христов се готвят да смаят меломаните със специфична комбинация от дълбок дъбстеп и фолклорни мотиви. Излизането му се очаква в началото на 2016 г.

Следващата част от нощта на 3 срещу 4 октомври е отредена за любимеца на всички дръм енд бейс фенове – Cooh (www.soundcloud.com/cooh), който всъщност е първата музикална трансформация на Иван. С нея той си пробива път към дебрите на тъмната електронна сцена и загатва на всички, че намеренията му към нея са сериозни.

Краят на тази разнообразна нощ трябва да зарадва и технофеновете – с електронна селекция от Drum Kid, с когото нещата стават още по-сериозни, а Иван утвърждава позициите си на един от най-безкомпромисни играчи на тази сцена у нас. 

Но да оставим за миг музиката настрана – Иван Шопов е и създател на множество визуални проекти, най-новият от които е съвместната му интерактивна инсталация, която изложиха заедно с Joteva във „Виваком Art Hall“ в началото на септември.

С над 70 винилови плочи и повече от 300 издадени сингъла зад гърба си, той се нарежда до най-успелите български електронни музиканти, а талантът му да твори в толкова различни стилове го прави суперспецифичен и любимец на всички, които истински ценят новаторското електронно звучене, обясняват съорганизаторите на One Man Party от EventEase.

Билети „Ранно пиле“ с автограф на цена 12/15 лв. – само в магазин „Яко“ (ул. „Граф Игнатиев“ 43) или с резервация на 0886 33 33 67. Стандартни и онлайн билети на цена 15 лв. – в мрежата на Tickeportal.bg.

Следете събитието и във „Фейсбук“.

Източник: EventEase