15 кътчета на света, които можете да обиколите, без да ставате от стола

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Руският сайт Adme предлага една обиколка из най-любопитните места на планетата: на височина от 8000 метра, в дълбините на океана, из ключови световни обекти, от които зависят съдбините на човечеството.

Като в машина на времето с помощта на съвременните технологии днес можем да пропътуваме хиляди километри, които ни пренасят ту в миналото, ту в бъдещето.

Готови ли сте да пътешествате? Само кликнете върху заглавието.

1. NASA (САЩ)

Уеб камери ви позволяват да посетите Нациналната космическа агенция на САЩ, както отвън, така и отвътре.  Можете да се разходите из стартовите площадки, във вътрешността на пенсионираните космически совалки и още да разгледате още от прочутите исторически космически кораби в Музея на NASA.

2. Колизея (Италия)

Разходете се из руините на древния римски стадион, на който са можели да се сражават 3000 гладиатори. Колизеят е на повече от 1900 години, но още е отворен за посещения.

3. Версайския дворец (Франция)

Уеб камера ще ви преведе из цялата територия на внушителния дворец и парковата зона, където едновременно са съжителствали 3600 придворни.

4. Тадж-Махал (Индия)

Възпят от поетите, символът на любовта на шах Джахан към жена му Мумтаз Махал, е една от най-красивите и прочути сгради в света. Камерата може да се доближи дотолкова, че да да разгледате флоралните орнаменти и арабските надписи, които украсяват стените на двореца.

5. Островите Галапагос (Eквадор)

Потопете се дълбоко в синята лагуна и вижте морските лъвове, които се разхождат из острова, огромните костенурки и уникални птици.

6. Центърът за данни на Google (САЩ)

Интернет гигантът Google отвори виртуалните си врати към своята светая светих – центъра за данни. Убекамера ще ви отведе до местата, където се съхранява интернет.

7. Белият дом (САЩ)

Тази камера ви кани да посетите официалната резиденция на президента на Съединените щати. Можете да се разходите по червения килим видите атмосферата, в която работи американският държавен глава.

8. Ул. „Диагон Али“

Вълшебниците от Google ще ви преведат из търговската уличка, известна от филмите за Хари Потър. Виртуалната разходка, която можете да направите тук, позволява да се видят отблизо магазинчето за вълшебни пръчки, книжарницата „Флориш и Блотс”, банката „Гринготс”, магазинът „Всичко за куидич” и ред други места, описани в романите на Джоан Роулинг.

9. Emirates A380

Това е първият самолет, който се появява в Google Street View. И не само това. На борда на Emirates A380 пътуват най-богатите хора на планетата. Остава само да включите камерата.

10. Базовият лагер на Еверест

Едно уникално място, за което трудно може да се разкаже, ако човек не го види със собствените си очи. Гледката предава суровия дух на високите планини, дори да ни липсват куража или средствата да стигнем до там.

11. Остров Уилсън (Австралия)

Големият бариерен риф е като странна гора с нейните флора и фауна. Вижте го сами, още сега.

12. ЦЕРН (Швейцария)

13. Островите на Индонезия

14. Института Смитсониън (САЩ)

Институтът Смитсониън включва 19 музея и галерии  заедно с Националната зоологическа градина. Филмът „Нощ в музея“ е сниман именно тук. Ако досега не сте го разглеждали, заповядайте!

15. Музеят на Ван Гог (Нидерландия)

Това е 23-ият по посещаемост музей в света. Камерата ще ви преведе през галериите с творбите на легендарния холандски художник и ще ви даде възможност да се докоснете до тях по нов и различен начин.