Samsung e на седмо място в класацията на Interbrand „Най-добрите световни марки 2015“

1
Добави коментар
dimiko
dimiko

София – 6 октомври 2015 г. – Със стойност на марката от 45,297 млн. щатски долара Samsung е на седмо място в класацията на Interbrand „Най-добрите световни марки 2015“ (Best Global Brands 2015). Samsung се класира сред първите 10 марки (на 9-о място) от списъка на Interbrand от 2012 г. насам и покачва позицията си в продължение на четири последователни години.

Основните фактори, които играят решаваща роля за успеха на Samsung, са няколко: постоянно представяне на иновативни продукти и услуги; водеща позиция на пазара на основните бизнес подразделения на компанията, включващи смартфони, телевизори и полупроводници; многоаспектни маркетингови усилия за постигане на по-добри резултати за своите клиенти и за обществото като цяло.

Една от основните причини за водещата позиция на Samsung на мобилния пазар е постоянното обновяване с нови модели на сериите смартфони, включително Galaxy S и Note линията, въвеждането на различни носими устройства като Gear S2 и Gear VR сериите, както и иновативни услуги, каквато е услугата за мобилни плащания Samsung Pay.

В основните си бизнес дивизии, включително телевизори и полупроводникови памети, Samsung поддържа своята ключова позиция на пазара, благодарение на високия си професионализъм и постижения в областта на технологиите. В допълнение, Samsung продължава да лансира на пазара нови продукти и първокласни електроуреди, които отговарят по-добре на нуждите на потребителите. Това прави Samsung лидер и на пазара за битова електроника.

Samsung полага и значителни усилия, за да заеме водеща позиция на пазара на Интернет на нещата (IoT) със своите иновативни продукти като Samsung SmartThings Hub и SleepSense.

В същото време, Samsung реализира и глобалната кампания Launching People, която има за цел да помага на хората не само да използват технологиите, за да реализират мечтите си и да ускоряват своите открития, но и да използват технологиите, за да постигнат реална промяна в обществото.