Руска синоптичка: Времето в Сирия е идеално за бомбандировки

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Военната пропаганда влиза и в прогнозата за времето

В Русия военната офанзива в Сирия е до такава степен залегнала в обществото, че вече успя да влезе и в прогнозата за времето. Синоптичката от новинарския канал „Россия 24“ определи климатичнте условия в Сирия като отлични за въздушни удари, съобщава „Индипендънт“. 

„От гледна точка на метеорологичните условия времето, избрано за начало на операцията, е много подходящо. Климатът през октомври ще е от полза на пилотите“, казва метеороложката и посочва, че скоростта на вятъра е ниска, ще вали приблизително веднъж на десет дни, а температурите рядко ще надвишават 35 градуса по Целзий.

Прогнозата за времето по „Россия 24“ продължава и с кадри от бомбардировките на руснаците в Сирия миналата седмица, като според синоптичката ударите „са били много успешни и са покосили бази и координационни центрове на вражески бойци“.

Вчера Русия съобщи, че е поразила по въздух нови девет цели на групировката „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия. Унищожени са били команден пункт на ИД в град Растан, на 25 км южно от Хомс са били унищожени два склада с боеприпаси и комуникационен пункт. Още един команден пункт е бил ударен в провинция Латакия.

Тази сутрин пък журналистът от Нова телевизия Николай Дойнов разказа собствените си наблюдения върху района на границата на Турция със Сирия. 

„Сред сирийците по турско-сирийската граница новата гореща дума е „Русия“. Хората, с които се срещнах, говореха, че руснаците са започнали да бомбардират навсякъде“, сподели той.

„Хората, които пристигаха от Сирия, казваха, че бомбите падат върху всички. Но те нямат представа как може да се реши проблемът“, заяви още журналистът, добавяйки, че е видял само привърженици на лидера Асад.

„Има една умора, която те следва навсякъде, когато си с тези сирийци. Те са обезверени, защото след четири години не се случва нищо“, заяви Дойнов и определи Русия като „поредната велика сила, която влезе в Сирия и започна да прави това, което правят и останалите“.

Източник: „Индипендънт“, OFFnews