Облечи се в хляб Елиаз

2
Добави коментар
HrisiLove
HrisiLove

Облеклото е онова, което защитава кожата ни. Но организмът, тялото ни е това, което защитава духа ни. Също както облеклото ни покрива изцяло, така и полезните вещества от храната се поемат от кръвта и достигат до всяка клетка, като ни обграждат като своеобразен щит.

Колко интересна е думата „тъкан”. Замисляли ли сте се? Тя се отнася за плат – от по-груб към най-фин, но и за телесна ни обвивка. И двата вида тъкан са изградени от нишки, които идват от естествени или изкуствени „материали”. Също като дрехата, направена изкуствени влакна, така и храната може да бъде синтез между не естествено природни вещества. Затова както внимаваме и избираме облеклото си като избягваме дразнещи на допир и се стремим към по-нежни платове, така е добре и да преценяваме с какво се храним и да търсим онези вещества, които ще допринесат за здравето на нашата най-естествена обвивка на същността ни.

Хлябът е основната храна за нас, балканците. Не сядаме на трапезата без филия или комат. Закуска, обяд и вечеря – хлябът е винаги константа в нашето меню. Затова нека прилагаме мъдрост в това какво ще предложим на любимите си хора. Най-добрият начин е да се вслушваме, да усетим какво ни показва организмът по отношение на хранителните продукти.

Моето семейство от скоро откри ръжения хляб на фирма Елиаз, хлебозавод Горубляне. Купих го първо защото вярвам, че в този хляб е въплътена Светлина, но и носи необходимите вибрации, както е мотото на Елиаз. Организмът на човек знае най-добре какво му е необходимо и постоянно ни изпраща сигнали, за да ни покаже по един или друг начин с какво да се храним и какво да избягваме. Много обаче не могат да ги разпознаят и не са запознати със Закона за вибрациите и взаимодействието с околната среда, в това число и храните. Всъщност до скоро и аз не бях, но ето че нещо толкова малко като надпис ме накара да се замисля. И ето какво открих:

Ако вибрациите на хранителните продукти са по-ниски от вибрациите на човека, при влизането в тялото му те понижават вибрациите на организма като цяло. Правилният прием е на храни с високи вибрации, за да се наслагват с вибрациите на тялото и да се постигне повишаване, което води до стабилизиране или подобряване на състоянието на организма.

Конкретно за хляба ще кажа, че ако той е приготвен от ръжено брашно това ще благоприятства цялостното състояние, защото ръжта е храна със силни вибрации. Освен това избягвайте страничните вещества, които добавят в хлябовете, защото те могат да изкарат организма от равновесие. Ето за това хлябът от фирма Елиаз е толкова консумиран от нас, тъй като още в съдържанието личи, че е създаден от естествени суровини. Не се съмнявам, че технолозите, взети на работа в Елиаз разбират много добре или ръководството им е обяснило какво искат да постигнат като качество и каква е философията на фирмата.

Именно това близко до хората мислене в най-ежедневните ни, първични потребности и желания за здраве, им печели известност сред останалите.

Човекът е математика, физика и химия. Всяко изменение или нарушение в тялото може да ни извади извън строя и едва тогава ние усещаме сигналите, че нещо не е наред. А сега си спомнете, как се чувства тялото ви, когато е в чудесно състояние. Това е чувството на баланс. Замисляли ли сте се, че усещането същото все едно носите копринена нежна тъкан или сте облечени в лъскав сатен. Тялото ви реагира мигновено и отделя ендорфин – хормонът на щастието. Така е и с хляба. Когато на всяко хранене приемате хляб, вие насищате организма си с тази храна. Затова нека тя да е от натурални продукти, изработени от хора, чиято работа в хлебозавод Горубляне, фирма Елиаз, е да се погрижат за енергийните потребности на тялото ви.

Google+ Comments