Най-харесваните снимки в историята на „Инстаграм“

4
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Платформата за фотосподеляне навърши пет години

Най-популярната личност в петгодишната история на „Инстаграм“ вече не е Ким Кардашиян, а Тейлър Суифт. Наскоро попзвездата излезе начело в платформата за споделяне на снимки, където е натрупала близо 50 млн. последователи.

Най-харесваният й фотос е от началото на септември, когато певицата показа какъв огромен букет от бели цветя (рози, орхидеи и др. подобни) й е изпратил Кание Уест, след като тя му връчи почетната видеонаграда от MTV, т.нар. Video Vanguard Award. Хаштагът пък намеква, че двамата биха изглеждали идеално като кандидатпрезидентска двойка в изборите през 2020 г.

Двамата имаха стара вражда, след като на церемонията през 2009 г. рапърът излезе на сцената и грабна спечелената от нея статуетка от ръцете й, претендирайки, че Бийонсе (също бивша номер 1 в „Инстаграм“) я заслужава повече. Сега всички негативни емоции помежду им явно са забравени!

Също с 2,5 млн. харесвания Тейлър Суифт заема не само второто, но и третото място сред най-популярните снимки в „Инстаграм“. С този кадър от навечерието на 4 юли тя отбеляза деня на независимостта по бански, яхнала полуголото тяло на приятеля си диджей Калвин Харис, а текстът коментираше приятелските взаимоотношения между родните й Съединени щати и Шотландия, откъдето е той.

Виж още: Как живее най-печелившата двойка в света (снимки)

Сватбената фотография на Ким Кардашиян с Кание, която има най-много харесвания за 2014 г., се смъкна до четвърто място в генералното класиране, но неговата балдъза Кендъл Дженър продължава да държи първенството с над 3,1 млн. „лайк“-а.

Фотогалерия: Кендъл Дженър – кралицата на „Инстаграм“

Статистиката за всяка година след създаването на „Инстаграм“ показва, че в предишните години номер 1 са били предимно момчета.

Най-популярната снимка в „Инстаграм“ за 2012 г. например е пусната ден след Хелоуин от Луис Томлинсън (вляво), който позира със своя бъдещ-бивш колега от One Direction Зейн Малик в маскараден грим за празника на Вси светии.

През 2013 г. на снимката са отново две момчета – макар че едното от тях е твърде пораснало. Джъстин Бийбър пуска кадъра на 13 август, малко преди „чичо Уил“ (Смит) да навърши 45.

Бийбър, който се е пускал в „Инстаграм“ и чисто гол, присъства на най-популярната снимка и за 2011 г., качена на 29 декември.

Тогавашният тийнейджър позира за семейно фото с баща си Джеръми Бийбър и неговите по-малки деца Джаксън и Джазмин, които са му съответно полубрат и полусестра. Всъщност родителите на Джъстин нямат брак и майка му го е отгледала сама…

Виж още: Барби срещу клишетата в „Инстаграм“

В самото начало на най-голяма популярност се радва първата качена снимка изобщо, отпреди точно пет години (6 октомври 2010 г.). Тя е заснета малко по-рано, на 16 юли, от основателя на „Инстаграм“ Кевин Систром край щанд за бързо хранене, а в кадъра влизат крака на приятелката му и куче от породата голдън ретривър.