Камен Донев е на корица в българския „Форбс“

6
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Октомврийският брой представя тазгодишното издание на класацията „Топ 70 на българските знаменитости“

Григор Димитров отново оглавява „Топ 70 на българските знаменитости“, съставян от тукашното издание на „Форбс“ за трета поредна година.

Родната суперзвезда в тениса понастоящем заема 17-о място в световната ранглиста, а неотдавна „Форбс“ го нареди и сред най-печелившите играчи в този спорт. Поредното му отличие прие от негово име личният му мениджър Георги Стоименов.

На корицата в октомврийския брой, като лице на класацията, е актьорът и режисьорът Камен Донев (Shvargalo.com), който е поставен от списанието на 17-о място.

Най-младият участник в подреждането е вицешампионката от детската Евровизия 2014 – 11-годишната Крисия Тодорова от Разград, която нашумя от участията си в „Шоуто на Слави“, а наскоро записа международен хит за песенния конкурс.

Първият номер 1 в класацията беше Димитър Бербатов, който миналата година беше изместен от Григор. Сега след топтенисиста в челната десетка за 2015 г. се нареждат още:

2. Магърдич Халваджиян, продуцент, понастоящем член на журито в българския „X-Factor“
3. Слави Трифонов, тв водещ („Шоуто на Слави“) и продуцент
4. Кубрат Пулев, боксьор
5. Димитър Бербатов, футболист (ПАОК Солун)
6. Любо Нейков, актьор (сериала „Столичани в повече“) и продуцент
7. Владимир Ампов-Графа, музикант и продуцент
8. Захари Бахаров, актьор и тв водещ („Националната лотария“)
9. Мария Илиева, певица
10. Ненчо Балабанов, актьор

Победителят от третия сезон на „Като две капки вода“ Ненчо Балабанов в образа на Ерос Рамацоти (в средата) с водещите на шоуто Димитър Рачков (вляво) и Васил Василев-Зуека, които заемат съответно 19-о и 20-о място в класацията на „Форбс“. Снимка: Нова телевизия

Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание. Под внимание са взети успехите в областта, в която се изявяват; участието в проекти, различни от основната дейност – например благотворителност и други обществени каузи; честотата на медийните изяви и активността в социалните мрежи.

Според критериите на „Форбс“ в звездната класация попадат спортисти, музиканти, тв водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти, обясняват от изданието.