Бентеке и Стъридж – очаквано добра комбинация?

1
Добави коментар
LFC-Maniac
LFC-Maniac

Димитър Дулички
23/07/2015

Ливърпул официално обяви трансфера на Кристиан Бентеке от Астън Вила. Нападателят идва на стадион „Анфийлд“, след като прекара 3 сезона при „виляните“ и отбеляза 42 гола в 88 мача в лигата.

Кристиан Бентеке – най-новото попълнение на Футболен клуб Ливърпул

Белгиецът е изключително силен физически нападател, който умее да бележи с двата крака, както и с глава, а въпреки големите си габарити притежава и прилична скорост. В кариерата си в Астън Вила изигра 100 мача, във всички турнири, и отбеляза 49 попадения, което показва голмайсторските му качества. В Ливърпул той ще има шанса да си партнира с друг натурален реализатор, в лицето на Даниел Стъридж, който отбеляза 40 гола в 66 мача за „мърсисайдци“, във всички турнири.

Ако Брендан Роджърс реши да играе с двама нападатели, евентуално партньорство между Бентеке и Стъридж, може да се окаже изключително продуктивно. Бентеке ще придаде на „мърсисайдската“ атака мощ и физическо присъствие в чуждото наказателно поле, а Стъридж ще добави скорост, повратливост и експлозивност. С креативни играчи като Коутиньо и Фирмино зад гърба им, шансовете за гол, пред тях, няма да са рядкост, а и двамата са доказали, че могат да бележат попадения.

Ако мощта на Бентеке се слее с техниката и повратливостта на Стъридж, захранвани от бразилските техничари Коутиньо и Фирмино, то червените фенове отново ще могат да претендират, че техният състав има най-доброто нападение в страната, след тандема Суарес-Стъридж, който тормозеше всяка защита.

Разбира се, на този етап тези размишления са само догадки. Не е ясно с каква схема ще предпочете да играе Брендан Роджърс и с колко нападатели в нея. Не се знае и през какъв период от време Бентеке и Стъридж ще бъдат едновременно здрави и в добра форма. И двамата, особено Стъриж, имаха проблеми с контузии, в миналото.

Притеснителен е и факта, че заместниците на Бентеке и Стъридж в атаката на Ливърпул, а именно Дани Ингс и Дивок Ориги, са много млади и едва ли ще бъдат в състояние да изнасят тежестта в нападението на клуба.

Даниел Стъридж ще има нови партньори в атаката на Ливърпул

Едно е ясно, феновете на Ливърпул могат да очакват с нетърпение и с приповдигнато настроение началото на сезона. Бентеке и Фирмино са основните покупки на Ливърпул, до този момент, оставяйки в сянка още няколко потенциално силни трансфера, а именно тези на Джеиймс Милнър, Натаниъл Клайн и Джо Гомес, които загатнаха за големия си потенциал, по време на контролите на отбора, до този момент през това лято.

Наченките, че Ливърпул се с поучил от грешките си от минали трансферни прозорци са налице, но само добри игри и победи по време на сезона, ще покажат дали това е така. Едно е ясно – Брендан Роджърс, както и други фигури в клуба, отговарящи за селекцията и представянето на отбора, нямат право на повече грешки. При нов неуспешен сезон е много вероятно да настъпят кардинални промени в клуба, много по-големи от тези през това лято, когато си отидоха няколко члена от треньорския щаб.

Със сигурност, за мен, като фен на Футболен клуб Ливърпул, ще бъде от огромен интерес да проследя евентуалното партньорство между Бентеке и Стъридж, и до колко двамата ще съумеят да съчетаят силните си качества, превръщайки отново нападението на отбора в смъртоносно за противниковите отбрани оръжие.

Коментирайте чрез Фейсбук

Коментара