Любов и привързаност според индийския хороскоп | Gadatel.org

28
Добави коментар
felisima
felisima

Индийците са известни със своите философски и езотерични учения, много често оказващи се в основата на други осъвременени и обогатени знания. Представям ви индийски хороскоп за любовта, който представлява един допълнителен и опознавателен щрих за нашите чувства и склонност да се привързваме.

Кон Ашвини /13-27 април/

Ашвини, подобно на „волни коне“ ценят много своята свобода. Не всеки може да укроти тази волна природа! Да „препускат“ в живота е тяхна съдба и който реши да ги следва може или да се изтощи, или пък да ги изгуби от поглед. Ашвини е предизвикателство и награда за своя любим, защото е способен да наранява силно, но и да бъде предан другар в трудности, ако се спечели уважението му и не се ограничават правата му. Все пак е прекрасен, страстен и чувствен партньор.

Слон, Бахрани /28 април-12 май/

Бахрани цени много стабилността в живота. Ако партньорът му е склонен да следва целите му, тогава той също ще отстъпи и ще закриля общата им връзка и интереси. Бахрани е най-заинтересован, когато преследва любовта. Тогава е страстен, съревнователен и не се отказва, докато не постигне своето. Но щом го получи – успокоява се, действа мъдро и демонстрира повече уважение, отколкото чувства.

Овца, Криттика / 12-25 май/

Криттика се отнася много отговорно и внимателно към любовта и чувствата въобще. Нейното сърце преди всичко трябва да бъде заслужено с „конкретни доказателства“ за взаимност и обич, като предложение за брак например. Криттка рядко вярва само на красиви думи. Криттика е много находчива и успешна в различни сфери от живота, като бизнес и др, но когато стане въпрос за чувства е толкова предпазлива и премерена, че често преминава в роля на своеобразен „наблюдател“.

Змия, Рохини /26 май-08 юни/

Рохини показват любовта си открито, без превземки и недомлъвки. Те се отдават на своите чувства безрезервно и се вкопчват с неповторим ентусиазъм за избраника си. Но са склонни да идеализират партньора си, очакват повече отколкото могат да получат и често се разочароват. Страдат от предателства, докато не се научат да бъдат по-умерени…

Змия, Мригастира /09 юни- 21 юни/

Мригастира много трудно се обвързва емоционално, ако това все пак се случи е със „съдействието“ на духовното и интелектуално единство. Мригастира не е толкова романтична, за нея е достатъчно, че въобще ви е удостоила с присъствието си на среща. Но не очаквайте да инициира някакви интимни моменти. По-скоро партньорът й ще трябва да се потруди повече в тази посока. Въпреки всичко, с времето настъпва отчуждение, ако интересът им не се „храни“ постоянно.

Куче, Ардра /22 юни-05юли/

Ардра може да асоциира качества на Куче, като верен и всеотдаен партньор. Но влага и свръх очаквания или пък е склонен да мечтае за нещо друго по-възвишено и почти идеално. Така се разочарова от партньора си, понякога и без видими причини.

Кокошка, Пунарвеса /06-19 юли/

Колкото и да е страстна, емоционална Пунарвеса няма да се разкрие, при условие, че не са заслужили доверието й. Тя е достатъчно независима и самостоятелна, за да поддържа и изисква главна роля за себе си. Чувствата се филтрират от разума, умерената гордост и практичност. Съчетание, което ги прави доста интересни, а и надеждни партньори.

Овен, Пушия /20 юли-02 август/

Пушия са ярки индивидуалисти, които рядко се водят „според очакванията“. Имат силно Его, високи претенции и ярко личностно присъствие. Много харесвани са, но те трудно се спират на един партньор. Имат силно сексуално излъчване, особени нужди, които могат да бъдат удовлетворени от малцина избрани.

Котка, Ашлеша /03 август-16 август/

Ашлеша е индивидуалист, който може и да си е самодостатъчен, ако не му е нужна „публика“. Ашлеша държи да получава уважение, за нея е определящо да се чувства най-ценна в очите на своя избраник. Ако и той следва правилата й, тогава проявява благородство и преданост.

Плъх, Магха /17 август-30 август/

Много страстни и темпераментни натури. Магха са ненадминати любовници, които обичат да се наслаждават на живота и го постигат по различни начини…За тях успехите са важни, защото държат да удовлетворяват прищевките си. Харесват новото и предизвикателствата, така че в повечето случаи не са моногамни.

Мишка, Пурва Фалгуни /31 август-13 септември/

Пурва Фалгуни се нужда от дълготрайни връзки, изпълнени с взаимност и обич. Съгласни са да направят много жертви и компромиси в името на семейството. Но освен това е и силен характер, който трупа недоволство. След време то задължително „избухва“ и изненадва партньора. Връзката с Пурва Фалгуни е застрашена или от резки обрати, или редуване на спокойствие със скандали…

Бивол, Уттара Фалгуни /14 септември-27 септември/

Уттара Фалгуни държи много на своя партньор и на любовта въобще. Без силни чувства, топли семейни традиции, Уттара Фалгуни повяхва и загива, както цвете без вода. Същевременно съжителството с тях не е много лесно, защото са праволинейни и открити, казват това, което мислят, а по-чувствителните натури трудно се справят с подобни предизвикателства. Освен това Уттара Фалгуни харесва да „преследва“ целта си, а не тя да е поднесена на поднос. Уважението, а не страстта са определящи за намеренията й.

Биволица, Хаста /28 септември-10 октомври/

Хаста е много чувствителна и уязвима, въпреки че демонстрира вид сдържаност. Често тя се разкъсва между емоционалните и практичните си оценки. Склонна е да си сменя толкова пъти настроението, колкото околните не могат и да си представят. Освен това, „внезапно“ разтоварва напрежението си, защото се нуждае от емоционална поддръжка, доказателства за обич. Но това са дребни подробности, предвид, че са всеотдайни и предани партньори, склонни са да дадат всичко за своя любим.

Тигрица, Читра /11 октомври-23 октомври/

Читра не прави компромис с чувствата си, естетичните си предпочитания и сексуални желания. Дори здравия разум да казва друго, тя пак ще последва сърцето си. Ако е влюбена- тогава е пленителна, чаровна и неостоима. Но ако загуби интерес, защото партньорът й вече не задоволява страстта й, тогава става студена, дори жестока и безразлична.

Бивол, Свати /24 октомври-06 ноември/

Свати е надежден партньор, за който семейството и верността са нещо свято. Те виждат недостатъците на близките си, но умеят да правят компромиси, защото отговорността, дълга имат преувеличено значение за тях. Все пак са и практични, целеустремени, с дълбока и завладяваща природа, която рядко демонстрират пред околните. В повечето случаи се разкриват по малко и то само пред доказани във времето лоялни другари.

Тигър, Вишаха /07 ноември-19 ноември/

Много страстни, темпераментни и предизвикателни, те държат партньора си в напрежение и изискват от него пълно отдаване- психическо, физическо…Ако заподозрат нелоялност или страстта им не е удовлетворена, склони са внезапно и спонтанно да се разтоварят навън с други партньори. Могат почти маниакално да се влюбят, но пак да се откажат от конкретната личност, ако не са сигурни в нея. Вишаха може да бъде верен, но само ако поиска…

Елен, Анурада /20 ноември-02 декември/

Анурада не може без силни чувства, емоции, страстни любовни преживявания. Това е повод да се впускат с ентусиазъм в нови връзки, приключения, но прегарят бързо като искра или пък бенгалски огън. Анурада е идеалист, „мехурчета от шампанско“, почти неуловими, много ефектни, променливи, запомнящи се…те са като огън, който за да се задържи в ръката изисква подходяща защитна ръкавица, а и постоянно подклаждане…

Елен, Йещта /03 декември-15 декември/

Йещта притежават страстна и темпераментна натура, която обича предизвикателствата. Те могат да останат верни на партньора си, само при условие, че той му поднася новости, промени, държи го в известно напрежение, предизвиква съревнователни чувства и мисли. Иначе губят интерес и мечтаят за други любовни преживявания.

Куче, Мула /16 декември-28 декември/

Са способни на дълготрайни връзки, защото са нерешителни, склонни са да се придържат към вид статукво, въпреки предизвикателствата и вид вътрешно неудовлетворяване. Често се раздвояват между вътрешния си подтик и афинитет към непознатото, идеалното и привързаността си към традициите, често в услуга само на общественото мнение. Животът им е съпътстван от „вътрешна борба“, който рефлектира и върху близките отношения.

Маймуна, Пурва Ашадха /29 декември до 11 януари/

Пурва Ашадха трудно се печелят, но ако това се случи, умеят да бъдат лоялни и надеждни партньори, на които може да се разчита и в добри, и в лоши моменти. Ако се спечели доверието и уважението им, връзката с тях става почти неразрушима.

Маймуна, Уттара Ашадха /12 януари-24 януари/

Уттара Ашадха са подчертани индивидуалисти, които живеят в свой собствен свят, често изграден върху големи очаквания, цветни мечти, копнеж по далечни хоризонти. Фантазията им е толкова голяма, че не могат да бъдат щастливи с обикновен партньор. Така са склонни да привличат хора твърде различни от тях или пък такива, които се приемат като „предизвикателство“ и после да се чувстват неудовлетворени или пък нещастни в любовта.

Маймуна, Шравана /25 януари-06 февруари/

Отличава се от предходната маймуна /Уттара Ашадха/ само по-голямата си сензитивност. Освен това рядко демонстрира чувствата си и понякога изглеждат хладни и отчуждени. Това е поради факта, че те анализират в дълбочина всичко, разумът преобладава, а демонстрацията на близост /според тях/, изобщо не означава искрена привързаност.

Лъвица, Дханища /07 февруари-19 февруари/

Дханища притежава харизма, чар и неповторимо обаяние. Ако се спечели сърцето й, това означава, че сте спечелили и лоялен партньор, който е способен да ви пренесе в Рай от прекрасни преживявания. Дханища притежават хармонично и справедливо отношение към практични въпроси, интимност, любов, дълг…

Кон, Шатабхишак /20 февруари-04 март/

Шатабхишак са склонни да крият истинските си чувства, зад маската на студенина и безразличие, защото се страхуват да не изглеждат слаби или уязвими в очите на другите. На това се крепи тенденцията, трудно да се впускат в любовни авантюри или пък да се чувстват самотни и неразбрани. Въпреки всичко са лоялни, надеждни и всеотдайни, качества които демонстрират към малцина докоснали сърцето им.

Лъв, Пурва Бхатра / 05 март-17 март/

Пурва Бхатра е артистична и неуловима. Въпреки сложния й и многопластов характер, в крайна сметка тя умее да бъде предан партньор. Склонна е да вижда само хубавите качества на своя избраник, но не защото й убягват лошите, а защото ги пренебрегва умишлено, благодарение на една по-философска мисъл. Имат дълготрайни връзки, но понякога злоупотребяват с добротата й или пък тя се разочарова, когато престане да бъде толкова „идеалистично настроена“, под влияние на различни провокации…

Крава, Уттара Бхатра /18 март-31 март/

Уттара бхатра е чувствителна, но идеалистична и със силна „тръпка“ към живота. Рутината я „убива“, а тя постоянно търси нови предизвикателства и завоевания. Уттара Бхатра обича да ексеприментира и трудно се обвързва. Все пак към близките си проявява нежност и толерантност.

Слон, Ревати /01 април-12 април/

Понякога изглеждат големи ентусиасти, надменни и недостъпни личности. Всъщност са индивидуалисти с високи очаквания, защото самите те могат да предоставят доста на избраника си. Огънят им определено може да бъде „овладян“, а те да са предани партньори, но само при условие, че другият не ограничава свободната им и не се стреми да „пречупи“ характера им.