Османски Столици – Бурса, Истанбул и Одрин

3
401
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 13.10.2021

Престой: Петдневна

Цена: 319 лв.

1 ден 13.10.2021 София – ГКПП Капитан Андреево – Одрин – Истанбул Отпътуване от гр. София в 19:00 ч., по маршрут София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево – Одрин – Истанбул. Нощен преход.

2 ден 14.10.2021 Истанбул – Изник – Бурса Пристигане в Истанбул сутринта. Отпътуване за Изник. Посещение на църквите „Св. Трифон“ и „Св. София“. Църквата „Св. София“ днес представлява джамия с музейни функции. Посещение на Сенатус, мястото на първия Вселенски събор. Разглеждане на крепостните стени, които са с дължина от 4970 метра и обхващали целия град. Главните порти са били 4. Три от тях, както и триумфалната арка, са запазени и до днес. Крепостните стени имат 12 второстепенни порти и 114 кули, създадени за сигурност и защита. Свободно време за разходка и обяд в центъра на града. Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.   3 ден 15.10.2021 Бурса Закуска. Разходка в Бурса и посещение на Стария Чинар в планината Улу, хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия, построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана, издълбани в мрамора, допринасят за това джамията да е по-известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, чаршията за коприна. Свободно време за  разходка и шопинг в центъра на града. Вечеря. Нощувка.   4 ден 16.10.2021 Истанбул Закуска. Отпътуване за Истанбул. Пристигане в древния Константинопол. Разходка с корабче по Босфора с богата беседа на български език – около 2 часа (срещу допълнително заплащане – 17 Евро). По време на разходката ще видите красиви дворци, джамии, исторически сгради, както и част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали. Останалите имат възможност да посетят популярния Египетски пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чай, кафе и др. Посещение на небостъргача Сапфир, най-високата жилищна сграда в Европа. Стъпите ли на панорамната площадка, буквално увисвате във въздуха, а Истанбул е под краката Ви. В 4D киното в небостъргача можете да направите панорамна обиколка на целия Истанбул и да усетите прелестта на този Величествен град. Настаняване в хотела и свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане/ в 17:00 ч. посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.. Ако искате да се почувствате, като в Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, то МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани е Вашето място. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Нощувка.

5 ден 17.10.2021 Истанбул – Одрин – София Закуска. В 08:00 ч. отпътуване за Одрин, където ще имате възможност да напазарувате перилни препарати, локум, кори за баница, ядки и много, много други неща. По желание посещение на музея на здравето, впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище /медресе/, джамия, приют за гости, турска баня, кухня. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Минимален брой туристи: 40 човека; Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена; Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване; Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка; Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията. Полезна информация: Необходими документи: Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България. За Република Турция няма визови изисквания. Ваксинационен паспорт или отрицателен PCR, или антигенен тест, валиден 72 ч./ 48 ч. от пристигането. При връщането в България, за освобождаване от карантина, се изисква един от следните документи: – Отрицателен PCR или антигенен тест, направен до 24 ч. от пристигането. – Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза. – Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 – за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на „ЗД Евроинс“ АД – гр. София, бул. „Христофор Колумб“ № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70. Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.