Потърсихме специалистите: Говорим си за мода с Аргир Коватлиев

3
Добави коментар
Interview
Interview

Какво е за теб модата и как реши да се занимаваш с нея?
Учителите ми от средното училище – Техникум по облекло гр. Пловдив и най-вече класният ми ръководител ме въведоха в този интересен и прелъстителен свят. Модата за мен не е константа. По природа е променлива, ретроспективна, но никога не е песимистична, тя е непрекъснато обновяваща се и точно това е причината да избера дизайна като моя професия.Кои хора те вдъхновяват?
Вдъхновяващо ми действат всички интересни хора, отговорни към планетата, обществото и себе си. Уважавам тези, които са любознателни и притежаващи любов към себе, защото това винаги личи в личния им стил.Сблъска ли се с трудности, когато пробиваше?
Всички трудности са преодолими с упорита работа и обогатяване. Като всеки млад бизнес проблемите в началото са: финансови, кадрови, маркетингови и организационни. Желанието за успех обаче трябва да бъде по-силно от повечето лични потребности.

Купуват ли се дрехите ти тук или продаваш предимно в чужбина?
В момента AR продава и виртуално в цял свят.

Има ли чувство за стил българската жена?
Стилът е строго индивидуален. Красива рокля и скъпо сако не са синоним на добър вкус, те са проява на спазен дрескод. Всичко различно, шокиращо, неразбрано идва, за да провокира интерес, който води до желание за подражание и притежание, след което става изчерпано и твърде експлоатирано. Всеки, който успее да е извън този моден цикъл или е само в основата му, е стилен.

Какви ще бъдат тенденциите през новия сезон?
Всичко актуално за новия сезон може да намерите като разгледате колекцията ми.

На какви платове залагаш?
В ДНК-то на моята компания съм заложил няколко основни принципа-фирмата не работи с естествена кожа, кожа с косъм, токсично багрени платове и конци. Използвам първокачествени платове – италианска вълна, английска коприна, индийски и египетски памук. Всяка една от използваните материи е прецизно подбрана от мен, за да съм сигурен, че ще донесе максимално удовлетворение на клиента, защото създавам дрехи с душа и дълъг живот.

За какво мечтаеш?
В момента мечтая за най-уютното кашмирено палто за идния зимен сезон.

(Ако този текст ви е харесал го споделете с приятели, за да знаем, че темата ви интересува и искате да продължим да пишем по нея.)