Истини и митове за сутиените

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Разбулените митове за сутиените

Споделяме с вас няколко разпространени мита за сутиените, както и любопитни факти за една от най-сексапилните модели в дамския гардероб.

Митове и факти за сутиените:

Мит: Когато спиш със сутиен, имаш стегнат бюст

Някои жени вярват, че ако прекарват 24 часа, носейки сутиен, бюстът им ще бъде по-стегнат и добре оформен. Това е лъжа. Истината е, че сутиенът няма да повлия на формата на гърдите ви, а само ще ви създаде неудобство, докато спите.

Факт: Бюстът на жената и размерът на чашката й могат да се променят до цели 6 пъти в живота й.

Мит: Когато не носиш сутиен, бюстът си увисва

Всъщност истината е, че ако не носиш сутиен, гърдите ти просто си връщат оригиналната форма. Просто в повечето случаи тя не е толкова перфектна, колкото когато се гледате в огледалото, носейки идеалния сутиен.

Факт: Жените притежават средно по около 9 сутиена, като приблизително 8 от тях са по-секси и целят да съблъзняват, и само 1 залага на комфорта и се ползва в „онези“ дни.

Мит: Чашките придържат гърдите

90% от задачата на сутиена се поема не от чашките, а от лената, която закопчаваме и минава под бюста. Тя трябва да е добре стегната и прибрана, за да придържа чашките на място. Останалите 10% се поемат от презрамките, които също прибират чашките, пишат от rozali.com.

Факт: На 27% от жените поне веднъж им се е случвало да се откажат да си купят нова дреха, защото нямат подходящ сутиен за нея.

Мит: Белият сутиен не се вижда под дрехите

Ако искате наистина сутиенът ви да не се забелязва, тогава просто отидете в магазина и си купете такъв с телесен цвят, който е максимално близък до вашия цвят на кожата. Така, каквото и да носите, цветът на сутиена няма да ви пречи.

Факт: Средният живот на един сутиен е около 9 месеца до 1 година. Истината е, че колкото и качествен да е, честото пране рано или късно се деформира чашките а материята може да се захаби.

Мит: Сутиените не се перат толкова често

Сутиените трябва да се перат поне веднъж седмично. Изпотяването, склонната към омазняване кожа, запрашаване и други подобни замърсявания могат да не личат както останалите петна по дрехите, но всъщност са там и не е хигиенично да не ги третирате правилно.

Мит: Всички марки сутиени имат еднаква таблица за размери

Както при останалите дрехи размерите могат да варират от модел до модел при различните марки, така и при сутиените не винаги таблицата отговаря напълно на истината. Затова се препоръчва винаги да мерите сутиените.

Факт: Според последното проучване средният размер на чашките на сутиен в световен мащаб е 36С, което отговаря на 80С и по този начин се развенчава митът, че чашка В е най-разпространената.