Aвтоматично публикуване в социалните мрежи

5
Добави коментар
petkodimoff
petkodimoff

В днешната статия ще анализираме концепцията Crossposting. Терминът идва от Английски език и значи кръстосано публикуване в социалните мрежи. Тази тема не е избрана случайно, защото социалните мрежи се използват широко  от собствениците или  оптимизаторите на сайтове за подобряване класирането. От една страна те предоставят безплатни линкове и огромно увеличение на трафика, а от друга безплатна реклама на предлаганата стока или услуга пред избрана аудитория.

Видове Crossposting в социалните мрежи

Ръчен постинг в няколко социални мрежи едновременно. Това е вариант за разпространение на вашето съобщение в различни източници, чрез използване на бутони или обвързване на акаунтите в няколко социални мрежи. Този метод отнема малко повече време, но според мен е най-продуктивен. Например:

Twitter позволява да публикувате съобщението си успоредно с него и в други социални мрежи, ако накрая поставите символите #fb за Фейсбук или #vk за Вконтакте и т.н. Linkedin позволява да добавите в Twitter, като под съобщението поставите отметка в квадратчето Twitter. Руската социалка  LiveJournale позволява да се обвърже с Фейсбук, Вконтакте и Twitter, а от друга страна тя е лесно податлива за обвързване с някой приложения.

Полуавтоматичния постинг  е вариант който става по подобие на ръчното качване, но по-бързо от обикновено с автоматизирано попълване на уеб формите. За целта се използват някой добавки като InFormEnter и Fireform за Mozzila или  разширението FormBox за Google Chrome.

Автоматичен постинг в социалните мрежи . Текстът се копира от RSS емисии на редовни интервали от време и се публикува без вашата намеса в социалните мрежи. Това са прави чрез специални онлайн услуги или специално написани скриптове.  За тази цел се използват онлайн услугите на IFTTT.сом. Страхотен инструмент, който може да свърже акаунтите ви във всички по-големи социални мрежи и ви позволява да изпълнявате създадени от вас действия и рецепти. Например, може да свържете  която и да е  RSS връзка с  Facebook page и когато се появи нова статия там да бъде постната автоматично в Facebook, Тwitter и всичко което се сетите. Дори може да ви изпраща имейл или sms след случване на избрано от вас действие.

Другия инструмент, който си заслужава е Buffer. Лично аз го използвам широко, защото много лесно и удобно публикува едновременно в Google +, Facebook,  Twiter и Linkedin. Освен това предоставя добавка за браузъри с едно натискане на копчето при посещение на дадена страница я добавяте в акаунтите си.

Третия инструмент, който задължително трябва да посетите за автоматизиране на постинга в социалните мрежи е https://klout.com/#/settings/networks

Кроспостинг във Фейсбук

Идеалното приложение за тази цел е  RSS Graffiti. Това приложение може да свърже безпроблемно всеки RSS feed със стрниците ви във Фейсбук, като и между тях. Вижте също http://www.postplanner.com/

Кроспостиинг за Twitter Крос постинг за обвързване на  Google +  с другите социални мрежи.

Google Plus e малко трудна за обвързване, но за сметка на това може да инсталирате “Extended Share for Google Plus”  и тя ще добави под поста ви бутони за другите социални мрежи.  Друг вариант е да използвате добавките https://friendsplus.me/  или   http://gplusplus.me/ .

Много лесно може да обвържете вашия акаунт в Google + с Twitter,  като използвате http://manageflitter.com/. Свързването и с Facebook става след като разберете тайния си имейл адрес в Facebook. Може да го намерите като отидете на mobile upload page. Необходимо е да го добавите в кръга с хората с които споделяте постовете си. Недостатък на този метод е, че не публикува снимките.

Най-добрият начин е чрез взимане на Google+ RSS емисия и после да го използвате с приложението приложението RSS Graffiti.  Ето още едно приложение за взимане на RSS от Google Plus http://gplusrss.com/ В крайна сметка има много варианти и намирането на RSS feed си е индивидуално решение, но можете да съберете дори няколко RSS фийда в един RSS URL чрез www.rssmix.com.

Крос постинг за Pinterest

Може да настроите акаунта си в Pinterest за кроспостинг, като кликнете върху „Настройки“ в горния десен ъгъл на акаунта. Преместете плъзгачите, за да активирате Facebook и Twitter и после споделяйте от добавените социални бутони.

Pinterest може да бъде свързан с другите социални мрежи чрез https://dlvr.it/ Този инструмент предоставя свързване на RSS със социалните мрежи. Вашия фийд се намира на адрес http://pinterest.com/vashetoime/feed.rss Просто го напишете във формат и изберете социалните мрежи. Освен това може да се вземе и друго RSS например от Google plus или сайта ви.

Плъгин за WordPress.

Както винаги за тази CMS се намира всичко и съответно има голямо разнообразиe за  кроспостинг. Предлагат се различни плъгини, които автоматично качват линк към ново появилите се статии от вашия сайт в  социалните мрежи. Бих ви препоръчал безплатната версия на NextScripts: Social Networks Auto-Poster (SNAP).

Още инструменти за кроспостинг и автоматично публикуване в социалните мрежи: Ето един инструмент за автоматично публикуване чрез специален бутон  в  Google +,  Facebook и Twiter. Предоставя и публикуване в определен час и дата във вашите страници Една от най-изполваните услуги за автоматично публикуване в акаунтите ви в социалните мрежи е https://hootsuite.com/ . Тук можете с едно натискане на бутона да публикувате в Google Plus,  Facebook,  Twiter,   VKontakte,  Linkedin, Reedit,  StumbleUpon , Flickr,   Instagram ,  Tumblr, WordPress.org  и Blogger. Ето едно много лесно за употреба немско приложение за мобилни телефони с Андроид http://www.polarbearapp.com/   , което предостаавя възможност за автоматично публикуване Google +,  Facebook,  Twiter,  Linkedin, Tumblr  и  Blogger. Масово, безплатно споделяне в социалните мрежи и буукмаркинг сайтове предлага https://onlywire.com/ за Google Plus, Facebook,  Twiter, Linkedin   и дори Pinterest която е платена услуга за съжаление иначе щяха да бъдат най-добрите. Няколко инструмента за автоматично публикуване в Руските социални мрежи https://time2post.ru/ доказано работи за Facebook,  Twiter,   Linkedin и VKontakte http://novapress.pro/ е страхотна услуга, но за съжаление платена с безплатна пробна версия. Този безплатен инструмент  http://thepo.st/settings/filters свързва Facebook с Vkontakte, което е трудна работа. Много прост  и функционален онлайн нструмент ако искате да публикувате в над 200 руски мрежи е http://www.bposter.net/  или също така поствай бързо в http://www.postquickly.com/  за полуавтоматично качване. Любимият ми инструмент в тази област е http://www.pistonposter.com/plans , който е руският Bufer и безплатно свързва  до 7 акаунта от  Facebook, Twiter, VKontakte, Linkedin, однокласники, ЛАйв журнал, WordPress.org и Blogger. Предоставя като ръчно попълване на съобщението за изпращане, така и задаване на време или получаване от RSS. Сравнение на възможностите за автоматично публикуване

От представената табличка с възможностите за безплатно публикуване се вижда, че комбинация от 2 инструмента по ваш избор може да обхванете най-използваните социални мрежи. Например аз лично използвам Buffer за публикуване в Google +, Facebook, Twitter и Linkedin, като след това го допълвам с останалите  7 социални мрежи от Pistonposter. Добра комбинация е също Klout, допълнена с руските социални мрежи на Pistonposter.

Как да не попадне постингът ви под филтрите на търсещите машини?

Ако едновременно публикувате в няколко Уеб ресурса, то търсещите машини могат да индексират първо качения в социалните мрежи второстепенен ресурс. Тогава вашия сайт може да бъде понижен  като копиращ,  поради което за да избегнете това е необходимо да настроите  Social Networks Auto-Poster (SNAP) да публикува след престой на статията поне 2-3 дни. Освен това може да поставяте в края на статията връзка към първоизточник <a href=» %URL%»>Източник</a> Така търсачките ще ви признаят текста за уникален.

Кроспостингът в социалните мрежи е завладяващ, защото хората обичат лесните работи. Ние обичаме всичко автоматично дори и да знаем, че то предоставя количество за сметка на качеството. Въпреки този си недостатък кроспостингът работи защото предоставя безплатни връзки и таргетиран трафик към сайтовете ни.