стимулиране растеажа на косата, по-бърз растеж на косата, как да ми расте косата по-бързо, ампули за растеж на косата, лосион…

1
Добави коментар
mashbg
mashbg

– Пийте много вода: Пиенето на много вода не само утолява жаждата ви, но тя позволява на тялото ви да се чувствате по-добре, чрез промиване на токсините по-бързо. Питейната вода държи косата ви хидратирана отвътре навън,за да бъде силна и по-малко податлива на накъсване и цъфтене. Ако косата ви е по-силна, тя е ще расте по-бързо. Опитайте се да се пиете по 8 чаши вода на ден.

– Полагайте ежедневни грижи за косата си: Ако ви попитаме за посоката, в която решете косата си, ще отговорите от върха надолу или отдолу нагоре. Повечето хора биха казали, от горе на долу, обаче най-добрият начин да се разресва косата ви, е да се започнете от краищата на косата си и да си проправите път до скалпа. Когато сресвате косата си, използвайте широк гребен и никога не използвайте четка върху мокра коса. Четката която използвате е от съществено значение за стимулиране на кръвообращението кожата на главата, която  храни космените фоликули и стимулира растежа на косата.

– Масажирайте скалпа: Редовното миене на косата и масажиране на скалпа ви ще стимулира нервите и кръвоносните съдове под кожата като същевременно успокояват напрежението в мускулите. Това не само облекчава стреса, но  стимулира растежа на косата

– Протеинова диета: Здравословната диета е от съществено значение, за да расте косата Ви по-бързо. Богатите на протеини храни ще направи огромна разлика в качеството на косата, както и ускоряване на скоростта, с която тя расте. Опитайте включващи повече плодове и зеленчуци, яйца, риба и лененото семе в диетата си и да вземат под внимание разликата!

– Витамини: Витамини като витамин B, A, C и са от решаващо значение за растежа и поддържането на косата Ви  силна и здрава . Приемът на витаминни добавки или консумирането на повече храни, богатите на витамини определено ще помогнат на косата Ви да расте по-бързо. Изплакването на косата с картофена вода или лечение с витамини може да помогне на косата Ви.
– Етерични масла: Етеричните масла могат да засилят растежа на косата ви. Опитайте да съчетаете три капки масло от розмарин, три капки лавандулово масло, както и две капки от следното: масло от мащерка ,масло от  кедрово дърво и масло от жожоба. Разтрийте върху скалпа и косата.
– Подстригване косата си на всеки 6 до 7 седмици: Редовното подстригване  на косата не прави косата ви да расте по-бързо, но ако не го правите няма как да я избавите от цъфтежите и резултатите ще бъда накъсана и слаба. Не забравяйте, че искате не само дълга коса, но и здрава коса.