Диетите на Холивуд

9
Добави коментар
boleyn
boleyn

Диетите на известни личности

Известните личности прекарват почти целия си живот в опити да изглеждат перфектно. Макар доста критици да осъждат вредните им хранителни навици, прочутите дами за длъжни да поддържат добра визия, тъй като работата им е свързана най-вече с външния вид.

Голяма част от звездите никога не са се притеснявали да говорят публично за борбата с излишните килограми и да споделят различни диети, които са им подействали благоприятно, пишат от ezine.bg. Ето и кои са най-разпространените хранителни режими в Холивуд.

Диета Зоната

Звездите, които се придържат към тази диета са Дженифър Анистън, Деми Мур и Сандра Бълок. Ключовият момент при тази диета е изборът на правилната комбинация от храни.

Тоест, дневният прием на калории трябва да се разпредели по следния начин: 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини. Последователите на тази диета се хранят по три пъти на ден с две междинни закуски.

Диета Южен плаж

Към тази диета се придържат Ким Катрал, Никол Кидман, Опра Уинфри, Ева Мендес и Джесика Симпсън. Основната функция на този хранителен режим е да помага на хората да разграничават „добрите въглехидрати” от „лошите въглехидрати”, както и „добрите мазнини” от „лошите мазнини”.

При тази диета го няма досадното броене на калории, но последователите на този режим трябва да се разделят с хляба, ориза, картофите, тестените изделия и плодовете, поне за първите две седмици.

Диетата на Аткинс

Звездите, които се подчиняват на съветите на доктор Аткинс, са Гери Халиуел и Сара Джесика Паркър. Този хранителен режим забранява всички продукти с бял цвят – брашно, захар, млечни продукти, ориз и т.н. Препоръчват се само храни, съдържащи протеини и мазнини, особено през първите 2 седмици.

Диета с фрешове

Много холивудски знаменитости не могат да се подлагат на изтощителни диети, затова предпочитат да пречистят организма си от токсините за няколко дни. Гуен Стефани, Никол Ричи и Зоуи Дешанел са само част от тях.

В продължение на няколко дни тези дами не приемат никаква твърда храна, а консумират само 6 прясно изцедени сока в рамките на един ден.

Соковете могат да бъдат от зеле, спанак, целина, цвекло, краставици, като плодовото съдържание на фрешовете е сведено до минимум.