Viber предизвиква творците – My City, My Vibe!

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Компанията за втори път провежда инициативата Sticky Fingers, която цели да намери най-добрите художници и дизайнери

My City, My Vibe! Това е мотото на втората инициатива Sticky Finger, която приложението за чат съобщения и разговори Viber започва днес. Компанията се впуска в търсене на нов дизайнерски талант от всички краища на земното кълбо, в партньорство с Talenthouse.

Инициативата се провежда и в България в партньорство със Столична община, Община Пловдив и One Desing Week.

Какво представлява Sticky Fingers: My City, My Vibe?

Представете си една глобална инициатива за дизайн, която кани художници и творчески умове да създадат оригинални стикери, вдъхновени от любимия си международен град. Стикерите ще влязат във Viber и всеки потребител ще може да ги използва. 

Авторите се насърчават да представят три оригинални проекта, които изваждат на показ положителните вибрации и ярката индивидуалност на любимия им град, а експертно жури ще оценява работата им.

В конкурсната комисия влизат творческия директор на Viber Ерез Шокер, Станислав Макаренко-Drawk, който е победител в първия конкурс Sticky Fingers, блогърката Юлияна Годард-YesJulz и художника на графити Алек Монополи.

Те трябва да изберат 20 финалисти, като от тях петима ще бъдат победители. 

Избраните творци ще получат възможност да работят с творческия екип в дизайнерското студио на Viber, за да видят как изображението им оживява в колекция от дигитални стикери на Viber. 

Интервю: Атанас Райков: Във Viber винаги сме целяли изграждането на възможно най-добрия продукт

Идеята е творците да достигнат до повече хора с помощта на стикерите, които ще се използват от милиони потребители на Viber по света, като освен това ще получат и дял от приходите за всеки продаден стикер. 

Участие в конкурса може да вземе всеки навършил 18 години, като сроковете за кандидастване са от 15 октомври до 18 ноември 2015 г. Двадесетимата финалисти ще бъдат обявени на 9 декември 2015 г., а петимата избрани творци – на 15 декември 2015 г.

Предаване на проектите

Всеки, който се интересува от участие в конкурса, може да предаде оригиналната си творба на www.viber.com/MyCityVibe най-късно до 18 ноември 2015 г., 21,00 ч. българското време.