Нова Година в Загреб – Хърватия и Словения – Alegra Vi Tur

1
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

 

Дати 30.12.2015 – 02.01.2016

Но по-важен е въпросът – Защо в Загреб на Нова година? Защото е красиво, защото носи нещо аристократично и мъничко балканско. Защото хората умеят да се усмихват, а ние започваме да забравяме как става това?! Защото, ако не на Нова година, то кога трябва да се заредим с положителни емоции и те да не се изчерпват поне до следващия 31 декември.

 

Настаняване Цени Възрастен в двойна Standard room 389 лева Възрастен в единична Standard room 449 лева Възрастен в двойна Deluxe room 469 лева Дете/ 3ти възрастен на доп. легло 339 лева 1 Възрастен с 1 дете до 11,99 г. в Economy room 619 лева 1 дете до 6.99 г. на спалня с 2-ма възрастни 170 лева

 

Цената включва:

* Транспорт с автобус категория 3*

* градска такса

* туристическата програма в Загреб

* представител на фирмата придружаващ групата

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва:

* Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела със зашеметяваща панорамна гледка към главния площад на Загреб – 85 евро/167 лв. възрастен, деца до 11,99 г. – 45 евро/ 88 лв.

В цената са включени: напитка за „Добре дошли”, вечеря на блок маса, 350 мл вино, 500 мл минерална вода, чаша шампанско и незабравимо Парти с DJ.

* полудневна екскурзия до Любляна – 20 евро / 39 лв. (при група мин. 20 рах)

* медицинска застраховка – 8 лв., за туристи над 65 год. – 16 лв.

* разходи от личен характер

 30.12.2015: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 5.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб. Заради историческата съдба на Хърватия, общият архитектурен стил на Загреб е повлиян изключително от Австро-унгарската империя и затова е наречен „малката Виена“. Столицата съчетава по уникален начин ускорения пулс на съвремието с историческите паметници, aСредновековната красота на града е непокътната и до днес.Пристигане привечер и настаняване в хотел Дубровник 4****  в ТОП центъра на Загреб. Свободно време за приятна вечерна разходка. Поради отличната локация на хотела в самото сърце на града, на централния площад Бан Йосип Йелачич, още с пристигането си може да се потопите във уникалната вечерна атмосфера на Загреб, като единственото, което трябва да направите е да прекрачите прага на хотела и да седнете на чаша вино в някое уютно заведение наоколо или да поспрете за миг  да послушате пеенето на градските музиканти по оживените търговски улици. Или пък да посетите бароковата част на Горния град, където  все още се организират панаири за сувенири, така както е било през Средновековието. Нощувка.

31.12.2015:  Закуска. В 10,00 ч. организирана пешеходна туристическа обиколка  в Загреб – град с неповторим чар и  свой собствен дух. Ще видим централния площад Бан Йосип Йелачич (на който е разположен и хотела ни) – чудесна отправна точка за опознаването на средновековния град; Катедралата на Каптол – Св.Богородица, най-голямата катедрала в Хърватия; фонтана на Богородица; колоритния пазар Долац с характерните червени чадъри, където се предлагат богатства от четирите края на Хърватия: от прясна риба от Далмация до зеленчуци от региона Славония. Продължаваме по улица „Кървави Мост” към Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; Площадът и църквата Св. Марк заобиколена от представителните сгради на Парламента, Кметството, Върховния съд. Спускаме се по ул. Кирило-Методиева, за да се усмихнем пред Музея на разбитите връзки и минавайки покрай йезуитската църква “Св. Катерина” да се озовем на площадката със зашеметяваща панорамна гледка към града. Свободно време за шопинг и потяпяне в предпразничната атмосфера. И за да посрещнете Новата година с усмивка Ви предлагаме да се насладите на:

Новогодишна Гала вечеря /по желание/ в празнично украсената зала „Дубровник” с панорамна гледка към централния площад на Загреб, където местните жители тържествено посрещат Новата година!   ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

01.01.2016:  Закуска. Свободно време. По желание/срещу допълнително заплащане/ полудневна екскурзия до Любляна. Отпътуване около 11,30 ч. за столицата на Словения. Туристическа програма вЛюбляна – един град с душа. Пешеходна обиколка в старата част на града, за да го почувстваш, достатъчно е да обиколиш стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Свободно време. Връщане в  Загреб. Нощувка.

 

02.01.2016:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Необходими документи:

* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

 

Забележка:

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заявяване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

 

Четиризвездният хотел „Дубровник” отваря врати за своите гости още през далечната 1929 г. От тогава до днес е спечелил множество награди за своите съоръжения и услуги. Хотелът е разположен в сърцето на града, на главния площад в Загреб – Бан Йосип Йелачич, само на няколко крачки от основните забележителности, важните културни и бизнес институции, търговски площи, цветни кафенета и много други интересни места. С пълния комфорт, уют, гастрономически деликатеси и качествен сервиз Вие ще се почувствате като у дома си и същевременно ще имате възможност да  усетите най-доброто от града.

Стаи: В началото на 2015 г хотелът е изцяло реновиран.

Разполага с модерни, луксозни стаи, както и 7 луксозни апартамента.  Стандартни двойни стаи ще осигурят приятен комфорт за Вас.  Оборудвани са с удобни легла, работно бюро, LCD телевизор и хубави бани. Услуги: Безплатен високоскоростен и безжичен интернет;  Android IPTV система; Безплатен достъп до фитнес център и бизнес център ( 24 часа на ден );  Обслужване по стаите (от 7 сутринта до 22:00 );  Ютия и дъска за гладене при поискване;  Пране и химическо чистене се предлагат на гостите срещу допълнително заплащане;  Паркинг с предварителна резервация и допълнително заплащане Ресторанти: Поглезете се с изящни деликатеси в центъра на града – „Dubrovnik Cafe” и „American Steak & Grill House”  ще отговарят на вашите нужди от закуската, бизнес обяда, следобеден чай или любим коктейл до фантастична вечеря.  Удоволствието Ви е гарантирано!

 

 

Информация за новогодишната вечеря:

Информация за менюто за новогодишната вечеря: след 15.10.2015 г.

Меню за новогодишната нощ от 2015 г.:

на блок-маса с изключително богат асортимент:

Студени предястия: Далматинско прошуто с маслини; Плато подбрани сирена; Студено говеждо в кошница от свежа рукола;   Топли предястия; Талиатели „Фиама” със скариди; Пурички  със спанак и крема сирене; Запечени загорски щрукли; Паста със скариди Истрия

Основни ястия: Печено прасенце с хрупкави френските маруля, лук и домати; Печено телешко със Средиземноморски билки; Далматинско задушено; Пилешки флейки със зеленчуци; Филе от бяла риба с вино и доматен сос; Филе от сьомга полято с нежен шафранов сос и бадеми

Гарнитури: домашниньоки, ориз със шафран, печени картофи и зеленчуци, крокети, прясна паста, кнедли

Богат избор на сезонни салати

Десерти: Шоколадова Торта”Дубровник”, Торта „Сахер”, Чийз кейк, Ябълков щрудел, Понички, Богат избор бисквити и курабийки, Пресни плодове

Кафе

Страхотно парти с DJ

Цена: 85 евро / 167 лева

Деца до 12 г.: 45 евро / 88 лева