Хладилници Либхер

3
Добави коментар
deizity
deizity

Пиша тази статия, защото се чувствам адски прекаран и крайно недоволен от хладилници с фризер Либхер, какъвто си купих на доста солена цена и искам да предупредя потенциалните измамени.

Защо измама ще питате – некачественият продукт на ЛИБХЕР / LIEBHERR се обслужва гаранционно от пълни безхаберници, които нямат и най-малка представа от това което са длъжни да вършат. И не само това!!!

Като работещ във фирма за преместване в град София съм пренесъл много хладилници и винаги съм се отнасял с респект към марката Либхер докато не си купих хладилник с фризер ЛИБХЕР / LIEBHERR 4003 с NO FROST.

Това чудо на хладилникостроенето, както ме убеждаваха в магазина, ми струваше скромните(според централата в Пловдив) 1450лв., цена която е с 50% повече от всеки друг хладилник от същия клас и размер, но подведен от фалшивия имидж на марката ги платих, успокоен допълнително от 3-годишната „гаранция” и „сервиз“.

След около десет месеца „експлоатация” моят ЛИБХЕР /LIEBHERR започна да издава звуци приличащи на къркорене, тракане, пращене и подсвирване.

В началото мислех, че си внушавам и това не е възможно да е от хладилника, обаче след ден,два звуците се засилиха и станаха толкова силни, че не се търпяха вече. Все едно съм в стругарски цех.

Пращене и къркорене дори когато не работи двигателя, а точно когато се поукроти малко и си се отпуснал ти подсвирва точно като папагал сякаш, за да не забравиш, че имаш Либхер.

С този проблем, както му е редно потърсих контакт със служител от гаранционния сервиз на ЛИБХЕР / LIEBHERR за България.

Първо никой не вдигаше телефона два дни. После, когато най-накрая се свързах ми отговориха, че това е завода и фирмата, която извършва гаранционния сервиз е външна и трябва да се обадя на нея.

Това добре, ама ми дадоха един стационарен телефон, на който нови два дни никой не вдигаше.
Накрая се свързах с една женица и попаднах във времето от преди 10.11.1989г.. След като и обясних проблема си, тя каза че ще се обади на техниците, за да разбере кога е възможно да дойдат и ще ми се обади да ми каже.

Така още два дни. Потърсих я отново, беше четвъртък и тя учудена, че чакам тя да ми се обади ми даде час в 10ч. следващия понеделник.

В понеделник си стоя аз и чакам вездесъщия техник. Стана десет, после 10,30ч. в 11ч. вече позвъних пак на госпожата и тя пак изненадана, че се обаждам ми обясни, че им изникнала някаква работа и ще могат да дойдат в 14ч.. Целият понеделник замина.

Най-накрая към 14,30ч. дойде техник. Изглеждаше добре, с униформа, куфар с инструменти. Погледна хладилника, чу го, отвори го, натисна гърба от вътре и установи, че поддава, което означавало, че ваната е отлепена. Обясни ми също, че това е фабричен дефект, който ако се потвърди от тестове в тяхната „лаборатория”(на фирмата за гаранционна поддръжка в София) ще ми сменят хладилника.

Уговорихме се след нови два дни, да дойдат с колегата и с бус, да го натоварят за да го тестват при тях.
До тук, горе долу добре.

Установиха проблема и аз реших, че тестването е формалност. Мислех си, че дори да не го сменят, поне ще го оправят.

Взеха го. Тестът траел 24ч.. Пак телефонна любов с госпожата три дни. Виждала хладилника, бил олепен с датчици, обаче го нямало техника и тя нищо незнаела.Не ми и дадоха друг телефон. Техникът нямал GSM!?
На четвъртия ден пак се обаждам и за радост моят техник е в офиса. Радостта трая кратко. Той бързо ми обясни, че според тестовете на хладилника нищо му няма и тези ужасни звуци са нормални!!! Не можах да повярвам!
Предложи ми, ако не съм съгласен, да го закарат в Пловдив в завода за хладилници на Либхер, там имало лаборатория и да го тестват и там. Веднага се съгласих, защото не можех да повярвам, че някой твърди, че хладилникът работи нормално.

Нови 20 дни тестване в ЛИБХЕР / LIEBHERR Пловдив. Обадиха ми се след известно време(вече не броях дните), че хладилникът Либхер е тестван, оправили са го и вече нищо му нямало, шумът който издавал бил нормален. Приложили били документи от теста и т.н..
Разбрахме се кога ще могат да го доставят и аз щастлив си чаках хладилника.

Дойде заветният ден. Обадиха ми се да им отворя врата на входа и като слязох, какво да видя? Моят хладилник ЛИБХЕР / LIEBHERR 4003, 205см., инокс за 1500лв., набутан директно на гърба си, без никакви предпазни средства в един ОПЕЛ Астра комби с пловдивска регистрация(явно пътува от Пловдив и така е стигнал там).

Докато се усетя да си извадя телефона за снимка, двамата бродяги вече го бяха издърпали и го бутаха по тротоара, като ме успокоиха, че бил на колелца!
Пренесъл съм стотици хладилници и знам, че хладилник се пренася прав и му се пази най-деликатната част – гърба.

Счупения щепсел на хладилника. Сигурно се е закачил в газовата уредба на ОПЕЛА АСТРА с която ми го докараха.

Както и да е, внесохме го. Връчиха ми документите от теста(на чист немски език!?) и ми казаха четири часа да не го включвам. Нямаше как да го пробвам пред тях и да искам, а после установих, че при „транспорта” са счупили и щепсела(оправих си го сам, което сигурно значи, че отпада „гаранцията” ).

Когато го включих, не можах да повярвам!
Не само, че не е оправен, ами не изстудява в горната част, свири и пращи още по силно! Ужас!
Разбира се, пак се обадих в завода за хладилници ЛИБХЕР / LIEBHERR. Там двама мъже само си ме препредваха с едно и също обяснение, че на хладилника нищо му нямало, шумът бил в границите, макар че аз виждам на диаграмите, че не е така без да знам немски. Лабораторията била за 200 000 евро, а ние, които сме постоянно покрай хладилника едва ли не чуваме гласове!

Диаграма от лабораторията на хладилници Либхер

Снимка на диаграмата на хладилник Либхер, на която се вижда, че звукът минава 41децибела и отива до 45 децибела подсвирването, за което говоря. И това са подбраните от тях най-тихи пет минути от 72ч. тест(според Либхер).

 

Само, че тия 200 000 евро за концерна ЛИБХЕР / LIEBHERR със сигурност са много, много по-малко от колкото за мен 1500лв., платени за некачествения им продукт.

До няколко дни ще кача и АУДИО-ВИДЕО с дрънкането на проблемния хладилник Либхер направено с моя домашен фотоапарат за 400 лева.

Пиша тези редове под ужасните звуците на хладилник ЛИБХЕР / LIEBHERR и най-чистосърдечно и приятелски ви съветвам никога не купувайте нищо на ЛИБХЕР /LIEBHERR за да не изпитате на гърба си извращенията на гарнационния им сервиз и некачествените им продукти.

Чувствам се адски прекаран!

Темата е отворена за коментари и моля всички мои приятели и всички изиграни клиенти на ЛИБХЕР / LIEBHERR да я разпространяват до колкото им е възможно за да има все по-малко пострадали от тази банда.