Ролки за касови апарати

1
Добави коментар
stenlie78
stenlie78

Ролки за касови апарати – необходимият консуматив. Едно от задължителните условия на бългаският пазар при търговия на едро и дребно при продажба в брой, е издаването на касова бележка на клиента. За издаване на касова бележка е необходимо фирмата да има регистриран касов апарат. Всички търговски и промишлени обекти за търговия на едро и дребно, хранителни магазини, складове за продажба на едро, аптеки и фрими, които работят с плащане в брой, са задължени да издават касови бележки. Задължителен консуматив за касовите апарати са ролки за касови апарати изработени от специална по вид хартия, от които се издават касовите бележки. Освен касовите апарати с такива специализирани хартиени ролки работят и фискални принтери, баркод системи, пос-терминални устройства, системи за охрана и видеонаблюдение и др.  
Всяко фискално устройство изисква точно определена по диаметър, дължина и дебелина на хартията. При производството на ролки за касови апарати е необходимо да се използват материали с доказан произход и всички налични сертификати. Всяка ролка представлява руло термо-хартия навита около твърд PVC цилиндър, който е необходим за да осигури здравина и твърдост по време на печат от фискалното устройство. При производството на ролки за касови апарати от съществено значение е степента на стегнатост при навиване на хартията, която определя точната дължина на хартията в ролката. Когато производството е механизирано, контролът по качество на производство на ролките се осъществява абсолютно точно и прецизно. Всеки вид/размер ролки за касови апарати се обозначават с точната дължина, която се приема с разлика от ± 1-2 см. Друг основен фактор определящ качеството на ролката е дебелината на хартията. Хартията трябва да бъде достатъчно плътна, за да се отпечатва добре върху нея, но и да е достатъчно тънка, за да преминава плавно и леко през апарата по време на печат. Важно е хартията да не се опира в главата на фискалното устройство, за да не се отделят хартиени частици, които могат да замърсят и да повредят апарата за много кратко време. Ролките се сортират по точно определен брой в стекове и точно определен брой стекове в кашон. 
Новите и най-разпространени модели касови апарати, които са навлезли на българският пазар, работят основно с термо-еднослойна хартия за печат. Другия разпространен вид фискални устройства в България са тези, които използват офсетова-еднослойна хартия за печат. Диаметъра на хартиената лента и дължината на ролката се определят основно от модела и марката на касовия апарат. 
Фирма Softcom е производител на ролки за касови апарати от термо-хартия, офсетова и химизирана хартия. Softcom произвежда различни по размер ролки за касови апарати, като е възможно да се произведат ролки с размери указани от клиента. Качеството на изпълнение при производство на ролките е гарантирано от изцяло механизирания и дигитално проследим технологичен процес. При производство на ролки за касови апарати от термо хартия се използва германска Thermal Koehler paper хартия с най-високо качество, гарантиращо дълъг живот на фискалното устройство. Използваната термо-хартия е с доказан произход и притежава всички необходими сертификати за качество. При отпечатване текстът не се изтрива или заличава, като по този начин гарантира запазване на наличната информация за неограничен период от време, в наличен от фирмата архив. Този фактор е много определящ за всяка фирма, при отпечатване на ежемесечни и годишни отчети, които се съхраняват минимум 5 години в специални за целта касови книги.  Softcom произвежда също етикети за електронни везни, за маркиращи клещи и термокартон. 
Уважаеми клиента, ФешънСто ЕООД е екслузивен представител/дистрибутор на марката Softcom.
Всички предлагани размери ролки за касови апарати, етикети, термо етикети, термокартон могат да бъдат произведени и с лого указано от клиента.
Фирма ФешънСто ЕООД, поддържа на склад всички видове размери, изпълняват се и индивидуални поръчки указани по желание на клиента.