Как изглеждаше Ливърпул в дебюта на Юрген Клоп

1
Добави коментар
LFC-Maniac
LFC-Maniac

Димитър Дулички
20/10/2015

Ливърпул се изправи срещу Тотнъм, в мач от Висшата лига, изигран на стадион „Уайт Харт Лейн“ в Лондон. Дебют начело на „червените“ направи мениджърът Юрген Клоп. Двубоят завърши наравно – 0:0. Какво направи впечатление в играта на „мърсисайдци“?

Юрген Клоп нямаше кой знае какъв избор при избирането на титулярната единайсеторка. Най-големите проблеми бяха в атаката, където контузии лекуват Даниел Стъридж, Кристиан Бентеке и Дани Ингс. Това даде шанс на Дивок Ориги да направи своя дебют във Висшата лига. Белгийският нападател стартира за пръв път, а на пейката на „червените“ единствената му алтернатива бе Джером Синклеър.

Тактиката, която Клоп избра, бе 4-2-3-1. Емре Джан и Лукас Лейва действаха като дефанзивни халфове, а пред тях бяха Коутиньо, Лалана и Милнър, който бе преместен на крилото.

Снимка от двубоя между отборите на Тотнъм и Ливърпул – среща от поредния кръг във Висшата английска лига

В началните минути Тотнъм изпитваше трудности да се справи с агресивната игра на Ливърпул. „Червените“ пресираха дълбоко своя противник, който изглеждаше изненадан от ранния натиск на „мърсисайдци“. Личеше си, че Ливърпул се стреми да играе с по-директни подавания, в сравнение с това, което виждахме при Брендан Роджърс. Имаше промени и при центриранията от корнер. Топката се центрираше по-високо и по-навътре в наказателното поле, което изненада домакините. Именно след такова центриране Ливърпул бе близо до гола, но уцели гредата на вратата пазена от Юго Лорис.

Все пак Шпорите успяха да се окопитят и около средата на полувремето взеха превес в срещата. Това може би се дължи и на невъзможността Ливърпул, а и който и да е отбор, да поддържа толкова високо темпо през целия мач, както това в първите 20-тина минути. От този момент Ливърпул заигра малко по-прибрано, с идеята да си осигури стабилност и евентуално да излъже своя противник.

До края на първото полувреме Тотнъм създаде няколко добри положения за гол. Блестящите намеси на Симон Миньоле и добрата игра на Мамаду Сако бяха причината резултатът да се запази 0:0. Отново се забелязваха неточности в защитата на Ливърпул, където Мартин Шкъртел изглеждаше колеблив. За щастие, тези колебливости не доведоха до гол във вратата на Миньоле. Имаше и проблеми при изнасянето на топката от защитниците, което доведе до шансове за гол пред Тотнъм.

След почивката, сякаш и двата отбора се стремяха по-скоро да не загубят срещата, отколкото да я спечелят. Наблягаше се на внимателната игра с надеждата за излъгване на съперника.

Все пак Ливърпул се опита да спечели мача, накрая, но натискът бе по-скоро символичен. Клоп нямаше много опции на пейката. Джо Алан и Джордън Айб се появиха, но нямаха кой знае колко време пред себе си, за да оставят следа в двубоя.

В заключение можем да кажем, че Ливърпул не впечатли, но в никакъв случай не можем да бъдем недоволни. Видя се началото на „Новия Ливърпул“, ръководен от Юрген Клоп. Забелязаха се някои позитивни неща в играта на отбора. Отчитайки добрата форма на Тотнъм в лигата, в последните им мачове, както и многото проблеми с контузии в Ливърпул, сякаш равенството на този терен може да се счита като позитивен резултат. Пред Ливърпул предстои много работа. Пътят, който Юрген Клоп и момчетата му трябва да извървят е дълъг и трънлив, но по всичко изглежда, че е правилният.

Мачът с Рубин Казан в четвъртък е чудесна възможност да видим още от Ливърпул, ръководен от Клоп. Възможно е още от играчите в отбора да получат шанс за изява. И Ливърпул и Клоп се нуждаят от победата. По всичко личи, че ни очаква интересен двубой на „Анфийлд„, който ще приветства за пръв път своя нов мениджър.

Коментирайте чрез Фейсбук

Коментара