Морска целувка с костенурка

1
Добави коментар
yassenkounchev
yassenkounchev

 

Мечтаете ли да плувате редом с морските костенурки? Ако наистина желаете да се докоснете до тези невероятни праисторически създания, планирайте следващата си почивка на едно от тези 5 места.
1. Хавайските острови са рай за морските костенурки. Местните жители ги наричат “хонус”. Гмуркайки се на това уникално място ще можете да се насладите на компанията не само на морските костенурки, но и на екзотичната красота на целия подводен свят.

2. Направете си резервации за Барбадос и ще преживеете невероятни моменти, докато се гмуркате. Островът е дом на два от седемте вида морски костенурки – “hawksbill” и “leatherback”. Двата вида са били обявени за изчезващи, но благодарение на грижите на местните хора, които ги хранят, отглеждат и закрилят, тези невероятни създания продължават да ни радват.

3. Големият бариерен риф в Австралия е най-голямата верига от коралови рифове и острови, където живеят шест от седемте вида морски костенурки. Подводният живот в тези рифове са мечтата за всеки водолаз, а ако попаднете и на правилното място в правилното време, можете да станете свидетел и на излюпването на малките костенурчета.

 

4. Определен за един от топ местата за гмуркане, малазийският остров Сипадан е просто идеалното място за водолазите, които мечтаят да плуват редом с морските костенурки. Островът е защитено място за тези уникални животни, които снасят яйцата си там и ако искате да плувате наведнъж между 20-30 от тях, определено изберете Сипадан.

5. Малкото крайморско мексиканско градче Акумал е раят за любителите на морски костенурки. Буквално преведено Акумал означава ” мястото на костенурките”, което е дом за вида “loggerhead” и “green sea” .

 

Filter Digest

по материали на PADI

Related posts:

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.