Андреа Бочели с нов концептуален студиен албум

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Световноизвестният класически тенор Андреа Бочели представя новия си дългоочакван студиен албум. Изданието е озаглавено Cinema и включва преработки на музикални произведения, правени за едни от най-значимите продукции в историята на киното. Екипът работил по новия проект на мултиплатинения изпълнител включва музикалните легенди Дейдид Фостър, Умберто Гатика и Тони Ренис, които се събират отново заедно, след изключително успешната им работа по албума на Андреа Бочели – Amore. Новото издание се предлага в стандартна версия включваща 13 композиции и в делукс вариант с 3 допълнители музикални творби. Заглавието съдържа колекция от емблематични музикални композиции, създадени специално за легендарни филмови продукции като Доктор Живаго, Кръстникът, Гладиатор, Любовна История, Закуска в Тифани, Животът е Прекрасен, Пощальонът и още други. Друга част от творбите са от популярни сценични мюзикъли, обезсмъртени от техните филмови адаптации като Уестсайдска история и Евита. Cinema включва композиции изпълнени на 5 различни езика – италиански, френски, испански, английски и сицилиански. В новия албум, Андреа Бочели си партнира с младата суперзвезда Ариана Гранде в трогателния дует E Piu Ti Penso от Имало едно време в Америка / Малена, към който вече бе представен и въздействащ видео клип.

„С албума Cinema изпълнявам своето желание, което съм таял в продължение на десетилетия“, разказва Бочели и добавя: „Ако филмите представляват ‘фабрика за мечти’, то музиката, която е неделима част от тях се слива с тези мечти и допълнително усилва магията и емоцията на изживяването.“

В подкрепа на Cinema, Андреа Бочели вече представи и впечатляващ нов музикален видео клип към композицията Nelle Tue Mani (Now We Are Free), която оригинално е част от филмовата продукция Гладиатор. Клипът е заснет в пустинята Мохаве и улавя кинематографичното усещане на новия албум. Участие в него има номинираният за награда Оскар и носител на Златен Глобус актьор Джон Траволта.

Големият глас на Андреа Бочели заедно с фантастичните нови аранжименти и възможностите на новите модерни технологии за записване, успяват да дадат нов живот на някои от най-великите музикални шедьоври направени за филми. Подбраните музикалните творби са създадени от композитори, които са написали едновременно филмовата и музикална история на 20 век като Ленард Бърнстейн и легендарният Енио Мориконе.

Коментари

comments