Най-странните рекорди на Гинес

1
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

Въпреки, че някои световни рекордьори са физически аномалии – като най-високият човек в света, или най-ниският. Книгата на Гинес е изпълнена с някои изключително странни постижения. Има хора, които например поставят рекорд за варене най-голямата чаша капучино и двойки, които чупят рекорда за най-дълга целувка. Понякога е нужно само да сте по бански, за да имате рекорд в книгата на Гинес.

1010 жени по бански поставиха световен рекорд за „Най-много жени по бански костюми, събрани на едно място.“

В опита си да разбият световния рекорд на Гинес за „Най-голямо барбекю в света“, 30 000 души на пекаха 13,713 килограма телешко месо.

Крис Уолтън държи световния рекорд на Гинес за „Най-дългите нокти.“

Тези деца взеха участие в мирно шествие, с което се опитаха да поставят световен рекорд на Гинес за „Най-голямата среща на хора, облечени като Махатма Ганди.“

Този 791 метров дракон направен от хартия, бамбук и дърво определено е световния рекорд на Гинес за „Най-дългата парадна флоута правена някога.“

Румънка носи „Най-дългата сватбена рокля“ в света.

Гао Бинго и над 300 000 пчели – Световен рекорд на Гине за „Най-много пчели по човешкото тяло“.

Тази група от бременни жени правейки йога се опитват да поставят световен рекорд на Гинес за „Най-голяма група от бременни жени правещи йога“. Сегашният рекорд е 553 жени.

През 2014 г. група от 261 хотелски служители се опитват да засилят спадащият туризъм в Йордания, като те чупят световния рекорд на Гинес за „Най-голямата плаваща картина в Мъртво море.“

Танешвар Гурагай, балансира баскетболна топка на върха на захапана четка за зъби за време от 22,41 секунди.

1215 земеделски производители от Тайван реализираха световен рекорд на Гинес чрез засаждане за ориз на площ от 5.1 акра само за 16 минути и 20 секунди.

На вниманието Ви представяме един от най-приятните опити за поставяне на нов рекорд „Най-големия бой с възглавници“. За жалост на участниците от Чикаго, те не са успели да бият рекорда на 6261 участници от Минесота и за сега те остават рекордьорите на Гинес.

Флашмоб по повод рождения ден на Майкъл Джексън събра 13 000 фена на поп иконата в Мексико и е обявен за „Най-масовият флашмоб на Thriller.“

Eкип от шест човека се пробваха да подобрят световният рекорд за най-голямо капучино, но опита беше неуспешен. Най-голямото капучино в света е 4,250 л.

Най-голямата формация от свободно падащи парашутисти е от 357 души. Те са били свързани в продължение на шест секунди, докато падат с скорост от 180 км/ч.

Това събитие счупи рекорда за най-голямата група от хора, получаващи разкрасителни процедури на едно и също място. 1000 клиента са били разкрасени в спортен център в Китай.

Това определено не за хора с клаустрофобия. Студенти от Сибирския федерален университет успяха да реализират нов световен рекорд за най-много хора в автомобил. В колата успяха да влязат 40 човека.

Световен рекорд за най-много twerk-вали хора. Рекорда идва от Ню Орлианс и в него са взели участие 406 души.

Източник: www.businessinsider.com