Наш баровец с два Ролс ройса и Ламборджини Авентадор! (СНИМКИ)

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: infonews.bg

Транспортният бос Ваньо Алексиев се оказа българинът, притежаващ най-скъпите автомобили в България. Това установи проучване на „Инфонюз“ сред обитателите на родния стопански елит.

 

 

45-годишният Алексиев, който е собственик на транспортната фирма „Биомет“ и на най-голямата спедиторска фирма в България, притежава 2 уникални автомобила „Ролс Ройс“, както и топ моделът „Ламборджини“ – моделът „Авентадор“.

 

Притежаваният от Алексиев Rolls Royce Drophead е 4-местен кабриолет  за супер баровци. Аристократичният кабриолет струва над 1 милион лева. Според данни на „Инфо нюз“, Алексиев е купил кабриолета през 2012-а, за да се вози с него със съпругата си през летните месеци. Отскоро обаче ролса се продава в столичната автокъща IS Auto, която е ръководена от подставени лица на Ваньо Алексиев. Чрез въпросната автокъща Алексиев се договаря за по-ниски цени при доставка на автобуси, камиони и всякакъв вид транспортна техника с големите производители и автотърговци.

 

 

Вторият „Ролс Ройс“ на транспортния бос е топ моделът на британския концерн – Rolls Royce Phantom. Лимузината на Ваньо Алексиев е решена в сив цвят и е с регистрационен номер за 15 000 лева – СА 000001. Иначе автомобилът струва малко под 1 милион лева – 350 000 британски лири.

 

 

В същия модел автомобил се возят членове на английското кралско семейство. В България такъв „Ролс Ройс“-и притежава още Ветко Арабаджиев. Третият подобен – този на олигарха Николай Банев, вече е шитнат в Дубай.

 

Освен фен на марката „Ролс Ройс“, Ваньо Алексиев е любител и на друга „задължителна“ за милионери автомобилна марка – „Ламборджини“.

 

От миналата есен транспортния бос шофира уникалното „Ламборджини Авентадор“, купено директно от производителя в Италия за 450 000 евро. Спортният звяр на четири колела, управляван от Алексиев, е решен в черно. Винаги, когато баровецът излиза на гуляй в центъра на София (обикновено в „Планет“, „Кенди бар“ и „Сенс“, бел. авт.), той и ламборджинито му са ескортирани от черно БМВ X5, пълно с главорези.

 

Разправят, че Алексиев наел гардовете заради инцидент, случил се във фитнеса на  хотел „Кемпински“ преди няколко години. Тогава транспортния бос тренирал на единствената пътека във фитнеса, а към нея предявил претенции Брендо. След кратък спор кой пръв да тренира, кокаиновият крал проснал транспортния баровец с кроше на пода.

 

 

 

 

Ваньо Алексиев е сред проспериращите бизнесмени в България, а мощния му възход се засили рязко по време на управлението на Бойко Борисов. В периода 2009-2013 г., докато Бойко бе премиер, Ваньо Алексиев често бе засичан в обкръжението на величието от Банкя. Злите езици даже питаха какво ли точно пренасят през границите автобусите и тировете на „Биомет“.

 

Иначе бизнесменът е носител на наградата „Мистър Икономика“ за 2008 г. за цялостен принос в развитието на националната икономика.Любопитен детайл е, че Ваньо Алексиев е е роден в Монтевидео, столицата на Уругвай, докато родителите му са на дипломатическа мисия там.

 

Транспортният баровец живее в имение в „Драгалевци“ на стойност над 5 милиона лева, а в огромния му двор лаят десетина кучета.