Уеб сайтове и Уеб дизайн

1
Добави коментар

Уеб дизайн

В тази публикация искам да изясня нещо много важно, а именно целта на един уеб сайт. Много голяма част от хората, поръчващи уеб сайт, нямат реална представа каква ще е неговата цел. Ако не знаем целта на нашият сайт, то как ще разберем дали той я постига?

Преди вземането на решение за направа на даден сайт, трябва ясно да се формулират неговите цели – първостепенната цел и второстепенните цели (ако има такива). Задължително те се записват някъде под формата на хартия или в електронен вид. Много често основна цел на даден сайт е да популяризира даден офлайн бизнес и да му донесе повече продажби. Друга цел може да бъда да информира дадена аудитория по дадена тема. Трета цел може да бъде да привлече клиенти за онлайн поръчки на дадени продукти или услуги.

Знаейки целите на един сайт, вече можем да помислим и каква ще е целевата аудитория, а след това и как най-лесно ще я достигнем. Всеки човек възприема по различен начин нещата и едни думи могат да се сторят на един много добре и да го привлекат, а друг да го отблъснат. За това задължително определете вашата целева аудитория и кой е най-добрият начин да се комуникирате със нея чрез вашият сайт. Само така имате шанс един сайт да постигне своите цели. Съществуването на сайт без цели или такъв, който не ги постига е напълно безсмислено.

ТАГОВЕ: уеб, дизайн, изработка, сайт, отпимизиран, онлайн,
магазин, фирмен, ниски, цени, web, dizain, izrabotka, sait,
optimiziran, online, onlain, magazin, firmen, evtin.