Нови тенденции в Уеб дизайна и проектирането

1
Добави коментар

Нови тенденции в Уеб дизайна и проектирането

От година на година потребителите на Глобалната мрежа нарастват главоломно. Едновременно с това растат и техните очаквания и претенции към уеб сайтовете. Вече не е достатъчно просто да имаш някаква страница в Интернет, необходимо е да поддържаш актуално и качествено съдържание, впечатляващ дизайн, интуитивна и бърза навигация, съвместимост с различни устройства и браузъри и т.н. Никога досега изискванията и предизвикателствата пред уеб разработчиците не са били по-големи и по-всеобхватни. Необходимо условие е всеки „уважаващ себе си” уеб разработчик постоянно да е „в крак” с новите тенденции в Интернет.

Но къде да научим за тези тенденици? Как да се ориентираме в огромната „паяжина” от информация? Къде да получим практически насоки и препоръки?

Има едно място, което осигурява обучение в различни сфери на ИТ, както и конкретно в сферите на Уеб дизайна и технологиите. Това не е някое ново учебно заведение или платен курс. В софтуерната академия на Телерик, се провеждат безплатни курсове по програмиране и уеб дизайн.

Това е цялостно обучение за уеб разработчици от всички нива (от начинаещи до напреднали и професионалисти), което предлага лекции и практически упражнения върху HTML, CSS, Javascript, jQueryи други инструменти за създаване на уеб сайтове. Обучението застъпва както основите на уеб тенхологиите, така и новостите в тази област като HTML5, CSS3и съвместимостта с различни платформи, устройства и браузъри. В курса се представят едни от най-разпространените Системи за управление на съдържанието (CMS) като WordPress, Joomla, Drupal и др. Преподавателите в курса са специалисти в различни области на уеб дизайна и програмирането и дават практически съвети и техники за разработка на уеб front-end приложения. Лекционният материал е подкрепен с много практически примери, а почти всяка тема завършва със задачи за домашна работа, които имат за цел курсиста сам да „оттренира” наученото. Освен това по време на курса се разработват и практически проекти, които представляват реални Web Front-End приложения. В края курса проектите се обсъждат и оценяват от преподавателите в курса.

 

ТАГОВЕ: уеб, дизайн, изработка, сайт, отпимизиран, онлайн,
магазин, фирмен, ниски, цени, web, dizain, izrabotka, sait,
optimiziran, online, onlain, magazin, firmen, evtin.