Първа победа за Юрген Клоп като мениджър на Ливърпул

1
Добави коментар
LFC-Maniac
LFC-Maniac

Димитър Дулички
05/11/2015

Първа победа за Юрген Клоп като мениджър на Ливърпул. Момчетата на немския специалист надиграха с 1:0 у дома отбора на Борнемут, и се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата. Голът за победата отбеляза Натаниъл Клайн.

Шанс за изява, в състава на Ливърпул, получиха младоците Конър Рандал, Камерън Бранаган и Жоао Тейшейра. На вратата пък застана Адам Богдан.

Началото на двубоя бе спокойно. Ливърпул не успя да наложи домакински натиск, а гостите започнаха по-предпазливо. Грешка на Джо Алън, обаче, едва не доведе до гол във вратата на Ливърпул. Уелският национал загуби топка, в центъра на терена, последва бърза контра-атака на Борнемут, която изведе техен състезател сам срещу вратаря на „мърсисайдци“. За щастие, Богдан успя да спаси.

Впечатление правеше, че Роберто Фирмино бе получил свобода да „оперира“ по цялата ширина на атаката на „червените“.

В седемнайстата минута се стигна до гол в полза на Ливърпул. Жоао Тейшейра се отскубна от защитата на Борнемут, получи чудесен извеждащ пас и се озова очи в очи с вратаря Федеричи. Последва опит за заобикаляне и удар с пета. Защитник на Борнемут успя да изчисти топката от гол линията, но тя попадна в Натаниъл Клайн, който отбеляза първия си гол с екипа на Ливърпул и с това донесе първа победа за Юрген Клоп като мениджър на клуба.

В защита, младият десен бек Конър Рандал, който правеше дебют за отбора, се представяше колебливо. Често биваше преодоляван от противниковите флангови играчи и се налагаше централните защитници да се намесват, за да го покриват. Все пак, Рандал записа няколко стабилни включвания в атака.

Юрген Клоп записа първа победа начело на Ливърпул

През второто полувреме темпото на игра бе доста ниско. И двата отбора се стремяха да запазят силите си за Висшата лига, където им предстояха важни двубои. Ливърпул показа зрялост, контролираше събитията на терена и не допускаше да се стига до опасности за вратаря Адам Богдан. Юрген Клоп и непрестанните му напътствия и окуражаващи думи също оказаха влияние върху играта на Ливърпул. Футболистите изглеждаха спокойни и нямаше и капчица съмнение в очите им, че ще спечелят този двубой.

В следващата фаза от турнира „мърсисайдци“ ще гостуват на Саутхемптън.

Детайлна статистика

Коментирайте чрез Фейсбук

Коментара