Хомеопатия :: Неясноти и разяснения за алтернативната медицина, психология и диагностициране на човека.

1
Добави коментар
jivkov86
jivkov86

Постинг

30.10 15:06 –
Неясноти и разяснения за алтернативната медицина, психология и диагностициране на човека.

Автор: homeopathy
Категория: Други
  

Прочетен: 24 Коментари: 0 Гласове:

0

Какво означава хомеопатия?
 Хомеопатия също и Homeopathy ( от гръцки: homoeos= подобен + pathos= страдание) е лечебна научна уредба основаваща се на природосъобразния способ за лекуване „similia similibus curentur” , това се превежда „сходното се оправя посредством сродно”. В началото си тя е базирана на правилата на холистичното излекуване, индивидуалната терапия и оптималните дози, а и на присъствието на лична ‘жизнена сила’, при дисбаланса на която се появяват здравните проблеми. Тези неприятности  изскачат под формата на най-разнообразни признаци и проблеми. Задачата на лечителя хомеопат е да възобнови равенството на ‘жизнената сила’ ,за да стане скоростно и безпроблемно лекуване. По тази причина алтернативната медицина много-често е назовавана „нежната медицина”.
 
 Защо тя се назовава холистична терапия?
 Холистичен също так цялостен. Алтернативната медицина възприема човека като едно цяло, не като сума от разнообразни органи и системи. Хомеопатичния начин за излекуване, основаващ се на психо-соматичния анализ на индивидуалността на лекувания е отнесен както към подтикване на вродените лечебни процеси в тялото, така и към излекуване и избягване на заболявания. Алтернативната медицина не възприема лекувания повърхностно като пренебрегва симптомите, а излекува вътрешно по елегантен начин, без ненужни лекарствени ефекти. Ако искаме да възродим едно повяхнало разстение добре ще е ако полеем корените, от колкото да овлажним всяко листенце поотделно.
 
 Как се Осъществява Диагностика Оберон За да се подложите на диагностика МЕТАТРОН “ОБЕРОН” (Metatron Oberon) не е задължителна никаква предходна подготвка. Единственото което е добре е да откъснете 60 мин. от свободното си време  Повечето орган и тъкан на анализираното тяло се преглежда по няколко начина:
 1. На енергийно равнище – проучва се енергийното състояние на своеобразни точки от проучваните органи;
 2. Чрез група на баланс – заедно с всеки образ на енергийно ниво се извежда и група на хармония. Той изважда степента на разглеждания по време на анализирането сигнал.
 3. Чрез степен на ентропия – по него се анализира предела на болестта посредством петобален метод.
 4. Чрез нелинеен анализ (NLS – non-linear analysis system) – той сбособствува за оптимално правилно изследване на етапа на развиващите се процеси и заболявания.
 
 Проучваното тяло се сравнява с отлично такова на човек на същата възраст и пол представено от машината.
 Резултати:
  С две думи, посредством диагностика Оберон се отбелязва:
 • Функционалното положение на тялото;
 • Фунционални смущения и основните им места;
 • Патология и нейната същтност;
 • Приспособяема способност на организма;
 • Въздействие на медиакаменти, поносимост и благоприятност на храната.
  Крайния резултат от Диагностиката Оберон ще бъдат обстойно разтълкувани от медик. Той ще обясни нежеланите и рискови места из вашия организъм и ще ви препоръча към тесен специалист за последвало изследване и най-вероятно и лечение.
 
 Кога да изберем детски психолог за вашето дете?
 Създават се моменти, за които като родител не измисляш своевременно решение. В този момент дребосъка ти се нуждае от  помощта на детски психолог.
 Да си кажем честно, малък брой от нас ще потърсят психологическа помощ за себе си или хлапето си. Емоцията за смущение и скромност често спира да се отървем от проблема. Но нито прескачането му, нито предубежденията ще ни свършат работа.
Противно на нагласите ни, съществуват проблеми в живота, които ни отвеждат директно в кабинета на лекаря:
 • Изпращане на детска градина
 • Смяна на местообитание
 • Развод на баша или майка
 • Нов член в къщата
 
 Каква е клиничната психология?
 Клинична психология е академично проследяване на психологическата, биологично, чувствено и обществено поведение на всички нива на развитие. Тя причислява разбиране, употреба, предусещане и ограничаване необичайно държание.
 
 Тази статия има само информативен характер, при проблеми се обърнете към специалист.