Резиденция Липник – Дом за възрастни хора

1
Добави коментар
ivanich
ivanich

За нас Търсите ли за Вашите близки нещо по -добро от „Дом за възрастни хора“, „Пансион за възрастни хора“, „Старчески дом“?!

В резиденция „Липник“ бе създадена първата по рода си общност, на хора от „златната възраст“, които да живеят, споделят и да прекарват приятно времето си заедно.

Комплекса е разположен до езерото на най-красивото кътче на Русе – лесопарка „Липник“, който се намира в огромен горски масив от липови дървета с площ от около 20 000 декара, откъдето произлиза името на местността. Смятан е за най-големия лесопарк на територията на България.

Общността

„Да заживеем заедно“ е Общност за активно съжителство на възрастни хора“, които заедно, създават правилата и нормите, поставят цели и задачи, плануват и участват активно в съвместния живот. Целта е тази общност да се разпростре и мултиплицира от Резиденция „Липник“ във всеки по- голям град на страната. 

Членовете на общността заедно избират и одобряват всички желаещи да заживеят при тях. Всеки приет става пълноправен член и участва наравно с всички във вземането на решения, може да предлага промени и допълнения във вече одобрените правила на общността. Гласуването е на принципа на обикновено мнозинство. За всяко тримесечие се избира управителен съвет от трима или повече члена. Те свикват ежемесечни и ежеседмични събрания, на които: гласуват одобрение или не на всеки един от персонала в дома, седмичен и месечен график с активности, планират екскурзии, спортни активности, посещения на изложби и театри, одобряват менюто за седмицата. Заедно инициират и провеждат турнири по шах, табла, бридж, плануват вечери на художествената самодейност – стари градски песни, вечер на валса и т.н. Целта на общността е да се осигури съжителство, максимално комфортно и пълноценно за всички в общността.

Ако искате да се присъедините към нашата общност

“Да заживеем заедно” в резиденция “Липник” изпратете ни кратка информация за себе си.

Разкажете ни за Вашето хоби, за Вашите предпочитания, за любимите Ви занимания…

Може би Вие сте нашият нов приятел!