Детски велосипед – как да научим детето си да кара колело?

4
Добави коментар

Аз понякога се питам  на каква възраст има смисъл да се научи детето да кара велосипед? Вярвам, че ние велосипедистите трябва да учим децата на колоездене възможно в най-ранна възраст.

Нещо повече, аз съм убеден, че всички приспособления на детските велосипеди, под формата на допълнителни колела или триколки са напълно ненужни и дори вредни за в бъдещето на детето ни.  Не си губете времето, а купете направо детски велосипед и започвайте. Тук ще ви разкрием малка технология, как да научите детето си да кара детски велосипед.

Дори и само на две години да е,  едно дете може да бъде пуснато с така наречените rankbayk – специален детски велосипед за ранна възраст. Този вид велосипеди се състои от кормило,  седалка и две колела без педали, за да може детето да опира с краката си в земята и да се избутва с тяхна помощ. По този начин той постепенно се учи сам да пази равновесие.

Това е страхотен трик с който децата бързо развиват  чувство за баланс и контрол на основите на велосипеда. Това е удивително как само след няколко дни те успяват да овладеят умело тази машина J

Дори и през зимата децата с голямо удоволствие се возят на  ranbayk в апартамента. Не е лошо да пробват и в парка, но ако няма как не се безпокойте, това устройство е леко и подвижно.

По мое мнение, след третата година може да поставите децата на две колела – те са в състояние да управляват, но остава да се престрашат и да пазят равновесие.

Има един малък трик, който ще ви позволи да се научите детето да кара колело само за няколко часа, който се потвърждава от опита на много родители. В никакъв случай не слагайте повече колела, те само пречат.

Свалете седалката, така че детето да може лесно да стигне до земята под краката си. Децата веднага започват да се возят като стоят с единия крак върху педала и бутат с другия. На този етап е необходимо да се обясни принципа на спиране, това отнема няколко минути, всички деца интуитивно схващат.

Желателно е да се намери тиха велосипедна алея, където има малко присъствие. Накарайте детето  си да върти педалите като тръгне само, а вие го придържайте за да не падне. Като се уверите, че започва да пази равновесие го пускайте без да разбере и така то ще започне да кара все по-уверено. Иска се малко бягане, но няма как. Детето бързо схваща и в рамките на десет до двадесет минути започва да кара само. Какво са две –три обиколки на парка за баща му при последвалата радост от успеха на детето?.

След като видите, че детето е усвоило карането на велосипед, повдигнете седалката, но не прекалено много.  От позицията на икономисването на пари при израстването на детето е добре да купите детски велосипед с 12  инчови джанти. Така вие ще можете да карате друг велосипед успоредно с детето си без да губите дистанция един от друг.

Накратко, ако имате възможност закупете специалните детски велосипеди и когато видите, че детето е готово го научете да върти педалите. Възрастта не е от значение.

Like this:

Like Loading…