Жан Дюжарден в ролята на руски Джеймс Бонд

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

„Мьобиус“ е френски трилър с носителя на „Оскар“ за „Артистът“, а в актьорския състав е и двойник на Абрамович… Гледай в Kidamom.com заедно с други филми онлайн

Гледай „Мьобиус“ онлайн в Kidamom.com

След като спечели „Оскар“ с черно-белия „Артистът“ (който беше и ням, за не се усеща акцентът му), Жан Дюжарден продължи да се снима в холивудски продукции като „Вълкът от Уолстрийт“ и „Пазители на наследството“, но не изостави и родното френско кино.

Ролята му в шпионския трилър „Мьобиус“ (2013) на Ерик Рошан е на руския таен агент Григорий Алексеевич Любов с кодово име Мойсей, който бива изпратен в Монако да следи задграничните операции на олигарха Иван Ростовски (Тим Рот).

В хода на разследването срещу прането на пари е наета американската финансистка Алис (Сесил дьо Франс), която работи за руска банка. Източният Джеймс Бонд обаче основателно започва да я подозира в двойна игра с ЦРУ и прави неразрешен ход, като влиза във връзка с нея. Помежду им пламва забранена страст, която излага на риск не само кариерата, но и живота им…

Легендата разказва, че режисьорът Ерик Рошан, известен и със сериала Mafiosa (2006-2014), е избрал Тим Рот специално заради визуалната му прилика с Роман Абрамович. Заглавието на филма пък е взето от т.нар. лента, или лист на Мьобиус, демонстрирана още в първите кадри от трейлъра.