Гид за закупуване на нов часовник Casio G-Shock според цената

1
Добави коментар
lilqnaantonova
lilqnaantonova

Историята на часовници Casio G-Shock

Ние всички знаем колко надежден може да бъде един часовник Casio G-Shock. Той е проектиран с широка функционалност и висока издръжлижост. След десетилетия на предоставяне на висококачествени часовници, часовниците Casio G-Shock са наистина първокласни и несравними. Но не се знае много за интересната и колоритна история, с която са се появили часовниците G-Shock. Историята за Casio G-Shock идва от минало, което си струва да се разгледа.

След като марката Casio беше установила своето име в света на електронната индустрия и обучението по математика, чрез своите калкулатори. Casio се възползва от своята електронна технология и навлезе в часовникарската индустрия. Тя произвежда първия си ръчен часовник през 1974 г., Casiotron, който станал първият в света дигитален часовник с автоматичен календар. Споменатият модел показва точното измерване на времето със секунди, минута и час, като предлагал и индикация за месец и ден от седмицата.

В ранните години на Casio в производството на часовници, ръчни часовници обикновено били нестабилни. Това е вярно, докато не се раждили часовниците Casio G-Shock. Идеята била на един млад инженер с името на Kикуо Ибе, от екипа на Casio по LED проекта. Помислил си за часовник, който оставал здрав, дори когато паднел. На отбора на Кикуо Ибе, с Ибе като лидер на проекта, дошла идеята за „Triple 10“, часовник, който можел да издържа на удари от свободно падане. Инжинерите на Casio били насочени към изграждане на часовник, който да имал 10 години живот на батерията, да издържал на падане от 10 метра и с водоустойчивост 10 бара.

Постигането на целта им далеч не била толкова лесна. Отнело няколко месеца усилена работа, след което екипът бил физически и психически изтощен, а проектът останал в застой. След наблюдение на деца, играещи в парка, екипа си помислил за часовник, който да се състоял от една куха структура с окачен модул вътре в нея. Дизайнът тройна защита, корпусът и модулът, всичките заедно, повели екипа на Casio за създаването на първия часовник G-Shock DW5000C, представен през 1983 г. От тогава Casio е произвела над 30 негови версии на пазара, които включват модели издържащи на кал и мръсотия, на ниски температури и за водолази също.

Часовниците Casio G-Shock може да са се развили и да са произвели различни модели, но те никога не престават да впечатляват света със своята уникална, функционална, гъвкава, издръжлива и новаторска структура, структура, която е квинтесенцията на Casio G-Shock. Вярно е, че Casio G-Shock моделите изпреварват мирогледа за нормални часовници, но Casio са поставили летвата високо и продължават да бъдет мерило за изобретателност и страст в света на часовниците.

В часовникарската индустрия, Casio притежава много уважавана позиция, когато става въпрос за производство на висококачествени и отлично проектирани часовници. Най-популярната колекция на Casio е G-Shock, която удря пазара като буря. G-Shock моделите са проектирани първоначално да оцеляват всякакъв тип интензивни дейности като спорт и забавления на открито. Casio последователно вряга най-новите си технологии, за да покаже стилни и мултифункционални G-Shock часовници за дълготрайна употреба.

За да ви помогнем да изберете най-подходящият за вас G-Shock, в тази статия ви представяме най-добрите G-Shock часовници според тяхната цена. Няма нужда да се притеснявате, ако моделите, които ви показваме не са ви по джоба, защото независимо вашия паричен бюджет, в нашия сайт ще намерите модели G-Shock, които със сигурност ще паснат на вашите очаквания.

 

Модели G-Shock с цена под 150 лв.
 

Casio G-Shock G-7700-1ER

                                         

Ако търсите часовник, който струва по-малко от 150 лв., този модел е точно това, което търсите. Неговите функции са на същото ниво с луксозни модели на G-Shock. Този стандартен G-Shock предлага невероятно много, за своята достъпна цена. Той има ежедневна аларма, таймер за обратно броене, хронометър, LED подсветка, автоматичен календар и 12 или 24-часов формат. Не е задвижван от слънчевата енергия, но батерията му издържа до 2 години. Не на последно място, той е устойчив до 200 метра под вода, което го прави идеален за плуване, гмуркане с шнорхел, а дори и за гмуркане с леководолазна екипировка.
 

G-Shock DW-5600E-1VER

                                                   
Ако това, което търсите е ежедневен часовник, който е стилен, издръжлив и в същото време функционален, този G-Shock модел няма да ви разочарова. Часовникът е изработен от полимерен материал, който е много удобен за носене. По отношение на функциите, моделът предлага хронометър, таймер за обратно броене, ежечасов сигнал, автоматичен календар и 24 часов формат. Също като другите G-Shock модели, той също е ударо и водоустойчив. Може да се използва във вода до дълбочина от 200 метра.

 

Модели с цена от 150 до 300 лв.

G-Shock GA-100-1A1ER

                                                       
Ако планирате инвестирането в часовник, който може да използвате всеки ден, за всеки вид дейност, независимо дали интензивно всеки ден или от време на време, този уникален модел G-Shock e специално за вас. Само от един поглед ще прецените, че този часовник си заслужа всеки лев, който вие ще похарчите. Изработен е от черен полимерен материал с матово покритие. Модел с много мъжествен вид, който ще завърши вашия ежедневен тоалет. Също така е впечатляващ по отношение на функциите. Устойчив е на вода и удари. Има хронометър, скоростомер, автоматично LED осветление, автоматичен календар и световно време с 29 часови зони.
 

G-Shock GA-110-1BER

                                                        
Тази версия на G-Shock е един изключителен часовник основно за спорт и дейности на открито. Моделът изглежда и се чувства много солидно на ръката. Дизайнът на този часовник има много поразителен ефект. Лицето му е привлекателното нещо, което ще ви убеди да го закупите. Освен неговия отлично проектиран екстериор, той е много надежден, когато става въпрос за качество и функционалност. Устойчивостта до 20 АТМ ви позволява да се гмуркате любителски или професионално. Също така е антимагнитен и устойчив на удари. Разполага с 4 ежедневни аларми, хронометър, таймер за обратно броене, LED светлина, световно време с 29 часови зони, както и пълен автоматичен календар.
 

Модели с цена над 300 лв.

G-Shock GA-1000-4AER

                                                        
Часовниците се считат за важна част от нашите ежедневни дейности. Затова Casio винаги успяват да правят нововъведения и да надвишават очакванията на своите клиенти. Този G-Shock модел е идеалния пример за това, че Casio се дават повече от само устройства за измерване на време. Моделът има функции, които търси всеки любител на часовници. Ако наистина сте запалени по функциите и характеристиките на часовник, този модел от серията G-Aviation направо ще ви очарова. Той разполага с дигитален компас, термометър и LED осветяване с неоново илюминатор. Часовникът е не само удароустойчив, но също така е и антимагнитен и водоустойчив до 20 АТМ.
 

G-Shock GW-A1100-1A3ER

                                                             
Друг уникален G-Shock модел от серията G-Aviation, който е изграден с помощта на най-новите концепции и технологии в часовникарството. Часовник, който ще ви остави без дъх, не само със своя очарователен облик, но и с уникалните си функции. Той е тройно устойчив на удар, което го прави да издържа на всяко ниво на гравитационните сили и на високи вибрации. Моделът разполага дигитален компас, радио сверяване, таймер за обратно броене, пълен автоматичен календар и Световно време. Също така соларният механизъм се захранва от светлина, като по този начин няма нужда да сменяте батерията.

 

Цялата колекция часовници G-Shock разгледайте в Timezone24.bg.