Рибите като символ във Фън Шуй и тяхното приложение

47
Добави коментар
djmarti13
djmarti13

Във Фън Шуй, рибата отдавна е считана за символ на богатство и изобилие. Затова има различни риби, които се счита, че носят късмет. Като например арована, Кои (или шаран) и разбира се златната рибка.
С такъв голям избор, коя риба трябва да ползвате за дома или офиса си и каква е разликата между тях при приложението им във Фън Шуй?

Символа на рибата, общо взето, е асоцииран с енергията на водата. Мистериозното, непознатото, носителя на живот- всичко това  са асоциации със силата на водния елемент. Фън Шуй добавя аспекта на благополучие към значението на водата. Интересно е , че  водата като символ на изобилие не е характерна само за него, а за почти всяка култура, най-вече тези, които са базирани върху селско стопанство.
Иначе казано, водата дава живот и затова е символ на непрекъснато изобилие, докато рибата символизира препитание и означава здраве, богатство и благополучие.
Символа на рибата е бил честван като свещен в много различни култури и етапи на човешката история- От гръцката митология до културата на келтите, индусите, будистите и християните.
Китайската култура приписва на този символ две качества. Първото е аспекта на изобилие (поради по-горе споменатите качества, както и поради възможността на рибите бързо да се размножават в големи количества). И второто е, че на китайски, думата „риба“ (Ю) се произнася по същия начин като думата „изобилие“.

charmedastrology.com- Фън Шуй комплект с рибка

Което значи, че за да привлечем енергията на богатство и изобилие към себе си, трябва или да си направим собствен Фън Шуй аквариум или най-лесно и удобно, просто да използваме фигурка на рибка, която да сложим в офиса си, сектора на парите в дома ни или просто до местата, където държим парите си или финансовите си документи.

Избор на рибки за декорации както и съвети къде да ги поставите може да намерите тук :

http://www.charmedastrology.com/Kitajska-tradicija-c-19.html?osCsid=kgkfme3se8g72ukqvvr8h0am94

Ако сте избрали варианта за фън шуй аквариум декорации за него може да откриете тук :

http://www.charmyrose.com/Doma-Akvariuma-c-291_363.html

Related