„Лице със сълзи на радост“ -емотикона за 2015 година

4
Добави коментар
stuklen
stuklen

Най-използваната емотикона за 2015 година е „смеещо се лице със сълзи – на – радост“. Изследване показва, че „усмивка с големи сълзи на радост“ е …

Най-използваната емотикона за 2015 година е „смеещо се лице със сълзи – на – радост“. Изследване показва, че „усмивка с големи сълзи на радост“ е предпочетена от цели 20 процента, от участвалите в изследването британци и 17 процента от американците. Емотиконите вече не са запазена територия само на тийнейджъри. Те се неизменна форма на изразяване в социалните мрежи. Забавните личица дори вече могат да се поставят и в снимки.

Учените обясняват все по-нарастващата употреба на емотикони с ключовата ролята на човешките емоции в комуникацията. Стотици изследвания показват, че хората използват тона на глас си, изражението на лицето и езика на тялото, за да предадат смисъл на думите си. В реалността разполагаме само шест основни емоции: гняв, страх, тъга, радост, изненада и отвращение, но във виртуалното пространство възможностите са неограничени.

През 2014 проучване на списание Proceedings сочи, че хората предпочитат икони с уникални изражения и широк спектър от сложни емоции, като щастливо-изненадан, тъжно-ядосан или щастливо-отвратен. Използването на емотикони се превръща в неразривна част от всички текстови съобщения.

Липсата им дори може да доведе до много недоразумения. Резултати от изследоване от проведено през 2005 г. установява, че хората тълкуват грешно имейли, поради липсата на „невербалните знаци.“

Тагове емоции | емотикона | общуване

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!