Как да изберем правилния подарък за младоженци?

3
Добави коментар
exien
exien

Избирането на подарък е по- скоро трудна задача отколкото приятна, особено когато става дума за младоженци.

С времето е създадена традиция на младите да се подарява нещо свързано с дома, но когато двойката живее от доста време заедно преди брака, се предполага, че се е снабдила с нещата от първа необходимост за дома и тогава рискувате да подарите нещо, което вече го имат. В такъв случай най- добрият вариант е да попитате младите от какво имат нужда и да се ориентирате от отговора им. Но ако не сте толкова близки с тях съществува опасност младоженците да се притесняват и да не ви отговорят или пък да отговорят уклончиво. За това тук ще се опитаме да Ви представим различни варианти за подбиране на подарък за сватбено тържество.

Ето някои предложения за избор на стратегически подарък според предпочитанията и възможностите, ако сте …

Близък роднина

Ако сте близък роднина на младоженците най- добрият вариант е посочения по- горе- да се консултирате с тях при избора на подаръка или пък да им предоставите сумата, която сте предвидили в кеш, разбира се дискретно опакована в плик. варианта с парите в брой, макар да се счита за еснафски е най- добрият, защото младоженците ще решат как да оползотворят сумата най- добре. От собствен опит знаем, че младите в днешно време предпочитат „подаръците в брой“.

Друг добър вариент е даим заплатите например пътуване до морето или спа курорт. Ваучерите за пазаруване също са добра идея. Ако пък младите ще започнат да съжителстват едва след сватбеното тържество, то може да им приготвите пакет от необходими неща за дома.

Кум или кумица

Да бъдеш кум или кумица е голяма привилегия. Ръководете се от максимата, приятелството и кумуването не се измерват по големите джобове, а от усилията вложени да се запазят тези отношения. Хубаво е в деня на сватбата, а и преди това да се включите в подготовката й, дайте съвети на младите. подарете им например една добре аранжирана кошница с неща, които младите харесват и които имат сантиментална стойност за тяхната връзка.

Приятел или колега

Най- трудният вариант за избор на подарък остава, ако сте приятел или колега. в този случай, ако не сте много близки няма как да знаете какво харесват младите и какви са техните предпочитания. Заложете на нещо практично, но интересно, например свързано с тяхно любимо занимание.

Тук могат да влязат в употреба рамки за снимки, кутия за вино и чаши, ключодържател, сет за подправки или много още други идеи.

В крайна сметка сватбения ден е за това да се празнува, да се веселите и да съберете красиви спомени от този ден.