Най-често срещаните сексуални проблеми при мъжете

1
Добави коментар

  Какво представлява оргазмът при мъжете?

Оргазмът при мъжете, наречен още еякулация може да се предизвика от директна стимулация или от силна възбуда без наличието на такава. Трае от 3 до 20 секунди и представлява бързи, ритмични свивания на простатата, пикочния канал и мускулите при основата на пениса; тези свивания на простата предизвикват изхвърляне на сперма през пикочния отвор на пениса; след което тялото се отпуска напълно. За разлика от жените мъжете не получават множествени оргазми, близо до това усещане е оргазъм без еякулация (без изхвърляне на сперма) или още наричан сух оргазъм за целта обаче се изисква добра концентрация.

Проблеми с ерекцията

Проблемите с ерекцията почти винаги са на психическа основа. Продиктувани са от мисълта за неуспех с жената, неподходяща обстановка, неадекватно поведение на двойката поради притеснение. Разбира се съществуват и проблеми, свързани със здравето – такива са приема на някои медикаменти, хипертонията, диабетът. Злоупотребата с алкохолът и стресът също се нареждат в листата.

желе за задържане
Съвети:

Oпитай се да решиш проблема като се концентрираш и не позволяваш на притеснението и напрежението да се отразят върху сексуалните ти възможности. За да превъзмогнеш неловките ситуации опознай по-добре партньора/ката си, не прибързвай, създай приятна и най-вече спокойна обстановка, в която и двамата да се отпуснете напълно. 
Ако сте заедно от дълго време – възстанови близостта по между ви, споделяй, това е начинът да възвърнеш увереността и самочувствието си.

А ето и няколко съвета как да се справим с бързото свършване?

Проблемът с бързото свършване обикновено се дължи на липса на опит, за да се справиш с него трябва да добиеш определени познания и да “тренираш”.
Ето няколко трика затова как да предотвратиш бързото свършване:
–  преди всичко трябва да умееш да контролираш еякулацията
–  непосредствено след първият акт опитай отново, предполага се, че в този случай еякулацията ще настъпи по-бавно
–  отдели повече внимание на нейното, а не на своето удоволствие
–  използвай презерватив или лубрикант с ефект на задържане
–  по възможност зачести сексуалните си контакти
–  когато усетиш, че губиш контрол промени ритъма, позата
–  в крайни случай може да се опиташ да отвлечеш вниманието си с някакви странични мисли, които ще те разсеят и ще забавят еякулациятa.