Как да избирате колела в съвременни условия ?

2
Добави коментар
Iva82
Iva82

Днес има толкова много модели и видове колела предлагани на пазара, както и безброй варианти за избор на магазин за велосипеди онлайн или в града на живо. 

Виждайки безбройните модели колела изложени на витрините определено човек може да се смути. Въпреки това, закупуване на велосипед всъщност е доста просто. Ето как можете да го направите. Първо изберете магазин за колела, който ви харесва.

За целта трябва да си отговорите, какъв тип колела ви трябват и до колко сте готови да похарчите за това.

На второ място, се определя от какъв тип велосипед имате нужда. Това зависи от мястото на което ще го използвате. Имената им са различни в различните фирми, но като цяло се открояват следните няколко вида.

Шосейни колела, наричани понякога кросови велосипеди. Това са тези с тънките гуми, леки и бързи, което ги прави чудесни за каране на дълги разстояния, но не стават за тротоара употреба. Те се предлагат на различни цени в магазините.

Планински колела. Няма съмнение, че сте ги виждали с по-дебели гуми и здрави рами. Въпреки това имат няколко вариации, предимно с предно окачване. Много фирми правят разновидности за градско управление предимно с 29 инчови гуми.  Разликата на градските модели, че имат малко по тесни гуми, за по-бързо движение на улицата. Интересното е, че като цена в магазините са малко по-евтини от шосейните велосипеди.

Хибридни колела. Интересното при и & Комфортни Bikes са едни и същи вид на мотоциклети с изключение, че те имат различни гуми размер. И двата типа мотори са предназначени за по-небрежно каране с тях е, че често имат различни гуми по размер. Карат се в изправено положение на тялото. Могат да минават през тревата или тротоара, както и на улиците в града.  Хибридите с гуми средни по размер, лесно се справя с по-грубите улиците на града и дават възможност за случайно преминаване през тревата или тротоара. Комфортните хибридни велосипеди имат по-широки гуми. Цената им варира от модела.

Има и други видове колела на пазара, които предлагат различни функционалности, но най-специфичен вид са детските велосипеди.  Избора на детски велосипед е много важно мероприятие, като трябва да обърнете особено внимание на сигурността. Размера и вида на детския велосипед зависи от възрастта на детето и моментните му възможности.

Разновидност на детските велосипеди в градски условия са сгъваемите колела, единични скорости, туристически и за специфични употреби.

Велосипедите може да бъдат разделени и според парите които сте решили да похарчите за тях.  Също така може да ги избирате според размера удобен за вас. Между другото ще откриете, че различните марки ги оразмеряват по различен начин, така че е необходимо да ги мерите на място. Във всеки случай основната цел е да изберете велосипед, който ви е удобен.

Така че нека да обобщим. Първо, изберете подходящ магазин, определете от какъв тип велосипед имате нужда, решете колко искате да похарчите за него, вземете правилния размер. Със сигурност ще разберете, когато се намери най-подходящия за вас велосипед.

 

Like this:

Like Зареждане…