„Скрийте усмивките си“

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Американската драма за съзряването на двама братя е сред филмите онлайн в Kidamom.com

Гледайте „Скрийте усмивките си“ в Kidamom.com

Също като в „Завръщане“ на Андрей Звягинцев, главните герои и тук са двама братя: 9-годишния Томи (Райън Джоунс) и 14-годишния Ерик (Нейтън Варнсън, който има роля и в новия трилър с Брус Уилис и Келан Лъц – Extraction). Тук рязък прелом в крехката им психика предизвиква мистериозната смърт на съседско момче…

Драмата от 2013 г., описвана като „портрет на съзряването, който се разгръща пред нас подобно на сън в хода на едно горещо, мъгливо лято“, е дебют на Даниел Патрик Карбън, който „изследва живота в американската провинция през изкривените представи на подрастващите“.

Режисьорът, който е също сценарист и монтажист, споделя, че е подготвял този филм още от детинство: „Някои от най-ранните ми спомени бяха вдъхновение за случките, които преживяват моите герои. Въпреки че персонажите са измислени, те са резултат от действителни житейски преживявания и емоции.

Според мен естествената структура на такъв филм е като сън – фрагментирана, но винаги течаща плавно… Сякаш годините, през които човек се формира като личност, представляват набързо сглобен колаж от мисли и чувства, породен от наглед безобидни обстоятелства.

На пръв поглед по-голямата част от всекидневието ни изглежда незначителна – просто запълване на времето между знаменателните събития в живота ни. Едва по-късно осъзнаваме колко са важни тези дребни обстоятелства… Дни, месеци, дори години по-късно един подобен момент може да придобие огромно значение, когато се съчетае с друг.

(…)

За един млад човек светът е чуждо, объркващо и нерядко плашещо място. Понякога е трудно да си обясниш действията на хората, дори своите собствения. Любовта и подкрепата днес могат да се окажат цинизъм и насилие утре. Няма как през цялото време всичко да ни е наред. Но ние се учим да се приспособяваме и да вървим напред със свое собствено темпо, като не спираме да се усъвършенстваме.“