Мис България 2015 е Марина Войкова

4
Добави коментар
Kalin_Gradev
Kalin_Gradev

Мис България 2015 е Марина Войкова

Безпристрастен и открит вот беше емблемата на тазгодишното издание на конкурса Мис България. Сред членовете на журито бяха Наталия Гуркова, Христо Сираков, Елена Ангелова, София Борисова и други специалисти в модната сфера, а за определяне на победителката имаше глас и публиката чрез онлайн гласуване.

Осемнадесет момичета, избрани на регионални конкурси и кастинги в малки и големи градове в цялата страна се бориха за короната в столичната зала „Рейнбоу Плаза“.

Мис България 2015 стана Марина Войкова. Тя грабна короната и златно колие. Нейни подгласнички са Александрина Цветкова и Ирена Петрова.

Марина е от град Елин Пелин. Висока е 176 см и мерките и са 85/64/93. Завършила е Класическата гимназия, а в момента живее в София, където следва Българска филология.

Победителката и двете ѝ подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година.

Спектакълът беше в четири дефилета. Откриването беше в патриотичен стил с тоалети, брандирани със забележителности от родните места на участничките. Следваха турове по бански костюми и елегантни облекла.

Избраните в топ 5 финалистки дефилираха и отговаряха на въпроси. Това бяха Марина Войкова от Елин Пелин, Ирена Петрова от Севлиево, Венета Трендафилова от София, Александрина Цветкова от Бургас, Валерия Дочева от Стара Загора.

Каузата на Мис България тази година е насочена към екологично чиста среда за живеене. В подкрепа на това победителката получи чисто нов велосипед.

Голямата награда за Мис България 2015 е стипендия на стойност 8000 евро, предоставена от италианското училище за мода в Милано „Академия дел Лусо“. Тя беше връчена лично от управителя Розарио Бове, който беше член и на престижното жури.