5 неща, които трябва да знаем при избор на безжично хендсфри

4
Добави коментар
jakjak
jakjak

Днес, почти няма мобилен телефон или таблет без блутут (bluetooth) технология вградена в него.

Нашият фокус в този материал ще е основно за избор на безжични слушалки (хендсфри) за употреба с мобилни устройства.

Често пъти блутут хендсфритата се наричат устройства тип „Свободни ръце“.

Изборът на подходящия модел зависи от много и различни фактори.

Преди да започнете да разглеждате слушалки е важно да знаете, че те могат да бъдат за двете уши или за едно ухо. Важно е да сте наясно в какви условия ще я ползвате – спортни, работни, на път, за работа с компютър (лаптоп).

Когато избирате безжично хендсфри е важно да сте наясно за неговата съвместимост с устройството или телефона, които ще ползвате. Можете да проверите в Интернет в различни форуми и блогове.

Ето и препоръките ;):

1. Версия на Bluetooth

Често пъти поддържаната версия на блутут (bluetooth) от даден модел хендсфри може да не е съвместима с мобилното устройство или телефона.

2. Едно или повече

Вече почти всеки телефон или мобилно устройство поддържа блутут. Може да имате нужда от комуникация чрез две устройства без да са ви ангажирани ръцете. Ако това е така можете да обърнете внимание дали избрания от вас модел поддържа едно или повече устройства.

За да сте сигурни, че избрания от вас хендсфри поддържа едно или повече устройства или телефони вижте дали е написано, че модела е multipoint или multiuse.

Важно е да сте наясно че определен модел блутут хендсфри може да поддържа:

едно или повече устройства – в този случай можете да свържете хендсфрито към един телефон и друго различно от телефон устройство по едно и също време.

един или повече телефона – в този случай хендсфрито поддържа блутут връзка към един или повече телефона едновременно.

3. Ергономия

В момента на пазара се предлагат различни видове и модели безжични слушалки хендсфри. Когато избирате и искате да имате по-голяма устойчивост на слушалката се уверете, че модела има кукичка, която минава зад ухото. А за още по-голяма сигурност и удобство може да изберете модел зад ухо.

Ако сте активна личност може да се изберете модел с диадема за двете уши, която минава зад врата. Тези модели обикновено са разработени от високотехнологични материали, устойчиви на влага и температурни промени. Те са подходящи за спорт и по-екстремни занимания.

Също така има и модели, който са със слушалки за двете уши и са като медальон. Може да се спрете на такъв модел ако искате да покажете собствен стил.

4. Всичко или нищо

В зависимост от това какъв е вашия бюджет можете да изберете нисък или висок клас модел слушалки.

Както при всеки продукт или услуга и тук важи принципа, че качественото си има цена.

Когато имате нужда от звук без компромис е добре да се ориентирате към висок клас слушалки и утвърдени марки като Plantronics или Jabra.

5. Безопасност

Винаги, когато ползвате слушалки имайте предвид нивото на звука. Регулирайте го, за да предпазите слуха си.

Когато ползвате слушалки в движение навън намалете, така че да можете да чувате околния шум за вашата безопасност.

Не карайте велосипед със слушалки.

Когато шофирате е добре винаги да имате хендсфри само на едното ухо. Или най-добре спикърфон, за което ще направим отделен материал.

И след като вече сте наясно остава само да си изберете модела слушалки, който ще ви пасне най-добре.

Имате ли да споделите интересен отзив?