Берое свали Левски от върха в „А“ група :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Diema Sport

Нападателят на Берое Спас Делев свали Левски от върха в „А“ група, след като сбъдна една от мечтите си да вкара на „сините“. Бившият играч на ЦСКА донесе победата на „заралии“ с 1:0 с гол в 64-ата минута, пише Sportal.bg. Столичани останаха с 34 точки, но вече на второ място, тъй като Лудогорец със същия актив има по-добри показатели. Берое пък с актив от 30 точки е на четвърто място.

 

Тимът на Петър Хубчев за трета поредна година победи столичани в Стара Загора, като постигна общо четвърта победа в последните пет мача между двата тима в първенството. Домакините спечелиха напълно заслужено, след като създадоха по-чистите положения и зарадваха феновете си след унизителната загуба с 0:5. Гостите пък записаха четвърто поражение в елита и второ поред далеч от „Герена“ след това с Пирин (Благоевград).

 

26-кратните шампиони на България за четвърти път през този сезон получат първи гол в своята врата и след това записват поражение при това без да се разпишат. Така бе на „Лудогорец Арена“ при 0:2, на „Лаута“ за 0:1, както в Благоевград и Стара Загора.

 

Хубчев смени четирима играчи от титулярите след тежката загуба от шампионите. Владимир Зафиров, Венелин Филипов, Стивън Петков и Немяна Милисавлиевич останаха извън тима. На тяхно място играха Емин Ахмед, Георги Динков, Исмаил Иса, Евертон Джилион Том.

 

Единствената промяна за „сините“ бе Максимилиан Карнер, който се върна след наказание и влезе на мястото на Йордан Милиев.

 

Исмаил Иса в шестата минута излезе срещу Йоргачевич, но стреля в аут. Последва нов негов удар над гредата. В 25-ата минута Краев с глава след центриране от корнер пропусна да даде аванс на гостите. Георги Костадинов мина пред него и му попречи да нанесе голов удар на празната врата. Капитанът Иво Иванов бе на път да вкара в 34-ата минута, но топката рикошира в защитник на „сините“ и мина покрай дясната греда на Йоргачевич.

 

В началото на второто полувреме Умар Диаби се контузи при изстрел към Илко Пиргов, като на негово място влезе Линел Китамбала. Това се оказа решаващо, като гостите съвсем станаха ялови в атака.

 

Гостуващата агитка запали своята пиротехника, последвана от тази на домакините и за момент на терена видимостта стана трудна, но двете агитки подкрепяха мощно любимците си. Георги Божилов замени Георги Андонов, а секунди по-късно Ахмед се контузи и на негово място влезе Венцислав Василев. Следващите минути Берое създаде няколко положения.

 

Първо в 60-ата минута Йоргачевич с отлично спасяване запази вратата си. Той парира буквално на голлинията удар на Василев с глава след центриране от фаул. Две минути след това Делев надбяга защитата и намери Елиаш, който с хубав изстрел прати топката на сантиметри от лявата греда.

 

След 120 секунди Делев бе на седмото небе, тъй като току-що бе реализирал детската си мечта да вкара на Левски. Това се случи след груба грешка на синята защита и с хладнокръвно отиграване от негова страна топката попадна за десети път този сезон в мрежата на гостите. Голът бе 31-и на Делев в „А“ група и общо трети в тази кампания и първи от два месеца насам.

 

Исмаил Иса в 70-ата минута излезе сам срещу Йоргачевич, но стражът спаси. Владимир Гаджев и Радослав Цонев се появиха за гостите, но тима стигна само до слаб удар на Китамбала и пробва слаб удар на Костадинов с глава.

 

Като цяло „сините“ нямаха идея как да стигнат до попадение за пореден път, след като топката попадне първо в тяхната врата. Берое бе много добре организиран днес и накрая Хубчев изригна пред своите фенове след поредната си победа над Левски като треньор.

 

Стоев трябва да работи сериозно върху тима си преди предстоящите тежки мачове с Ботев (Пловдив) и Литекс за Купата и домакинството на „оранжевите в „А“ група.

 

„Заралии“ пък имат възможност да завършат година още по-напред в класирането, ако победят Монтана и Локомотив (Пловдив) в оставащите мачове от първенството.

 

Под Аязмото Левски продължава черната си серия, след като преди това продължение на 21 години нямаше поражение в „А“ група от 1992 г. до 2013 година.

Успехът на Берое бе под номер 16 срещу „сините“ в първенството от 49 мача в Стара Загора. Толкова победи имат и столичани, а равенствата са 17, като головата разлика е 59:56 в полза на „зелените“.