Враца е готова да посрещне зимата :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Общинското дружество БКС във Враца е в пълна готовност за зимното снегопочистване, стана ясно днес на изнесена пресконференция в базата на механизацията на ул. „Илинден“ във Враца.
Дружеството ще се грижи за почистването на уличната мрежа в града, общинската пътна мрежа и ръчното почистване на територията на Враца. Предстои обсъждане на въпроса с наличните инертни материали и калциевият двухлорид. Следващата седмица ще се проведе и заседание на щаба по зимното почистване.
„По това време на годината сме длъжни да прегледаме цялата подготовка, за да можем да сме достатъчно адекватни при необходимост. През изминалия зимен сезон се справихме нормално. И през тази година основна грижа ще ни бъде пътят Враца-Чирен-Девене, който е с непрекъснати обледявания. Това е най-тежкият участък от общинската пътна мрежа, който всяка година ни създава много сериозен проблем, защото там обледяванията стават внезапно“, заяви кметът инж. Иванов.
„Екипът на БКС е сплотен, в пълен състав и сме сложили българското знаме умишлено, за да покажем, че имаме дух, за да посрещнем зимата тази година“, заяви управителят на БКС Момчил Младенов.
Тази година дружеството ще използва две цистерни за луга, като едната ще бъде в базата на механизацията, а другата в администрацията на БКС. Така водоноските ще реагират по-бързо и ще тръгват в две противоположни посоки, което ще подобри организацията. Предприятието ще използва 20 машини, очаква се арендатори и строители да сключат договори за външни подизпълнители.
По разчет 11-те района на града ще бъдат подсилени с 20 външно наети автомобила, за които също са осигурени подвижни GPS устройства, за да се проследяват тяхното движение.
Общинското предприятие има готовност с 45 кубика сол, 25 кубика пясък и 3 тона калциев двухлорид. Наличните материали ще стигнат за около два месеца, но от предприятието имат готовност да поръчат още при необходимост. БКС е получило оферта за 200 тона сол и 200 тона пясък. Вече са разпределени зоните и по ръчното зимно почистване, като има три роторни снегорина, които ще почистват пешеходните зони на града.
В миналогодишния бюджет са били заложени 350 000 лв. за почистване с машини и още толкова за ръчно почистване. Заложени до края на годината за снегопочистване са 310 000 лв.
 

04-11-2013 г. 11:49 ч. | прочетено: 846, коментари: 3 |