„Здравословните храни“, които не са никак здравословни

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

В интернет има статии на най-различни теми. Някои от тях са верни, но други ти дават погрешна информация, която може да ни изиграе лоша шега. Същото е в магазините.

Има доста храни, на които пише „био“, „еко“, „здравословно“ и т.н., но се оказва, че това е само маркетингов трик.

За съжаление, голяма част от храните, които човек мисли за здравословни и хапва ежедневно, се оказват не толкова полезни.

Виж кои са храните, които не бива да консумираш, ако наистина искаш да се храниш здравословно:

Пуешко филе – за съжаление, в пакетираните меса има огромни количества сол и консерванти. Затова избягвай консумацията на пуешко филе, защото това ядене може да се превърне в натриево-наситена бомба.

Енергийни десерти – уж всичките са полезни и здравословни, но всъщност голяма част от тях приличат по съдържание доста на бонбоните. Затова, преди да си купиш такова десертче, прочети внимателно етикета.

Плодови сокове – повечето плодови сокове са пакетирани със захар и определено не са здравословни. Плодовете са полезни, но когато са под формата на сок, те губят своите ценни витамини и минерали.

Плодови кисели млека – доста жени закусват с малка кофичка кисело плодово мляко, която, вместо да ги засити, ги кара да огладнеят още повече. Вместо да си даваш излишно парите и да приемаш излишно количество калории, по-добре консумирай обикновено кисело мляко.

Сироп от агаве – той се смята за естествен заместител на изкуствените подсладители, но има повече фруктоза, отколкото всеки друг подсладител, включително високо фруктозния царевичен сироп. Той е с нисък гликемичен индекс, но това не го прави най-добрият подсладител.

Инстантна овесена каша – тя има прекалено много добавена захар и куп ненужни калории. Може да се приготвя бързо и лесно, но въпреки това не бива да е част от менюто ти.

Сушени плодове – изглеждат здравословни, но не са, защото компаниите използват серен диоксид, за да запазят тяхната свежест и добавят захар за подслаждане

Източник: teenproblem.net