Защо собствениците на фирми трябва да използват мобилни приложения

1
Добави коментар
SpecheliMe
SpecheliMe

Защо собствениците на фирми трябва да използват мобилни приложения

Много от собствениците на бизнес у нас и по света все още вярват, че мобилните телефони се използват единствено за тривиални дейности като общуване в социални мрежи, гледане на видеа или споделяне с приятели. Факт е, че сериозните бизнесмени предпочитат да си служат с настолни компютри и лаптопи.

Нека да погледнем какво показва сухата статистика обаче. Изследване на сайта ComScore показва, че смартфоните и таблетите акумулират близо 60 % от времето на дигиталните медии в САЩ. 52 % от това време е изразходено в използване на мобилни приложения. Според тези данни, десктоп устройствата са използват в 40 % от времето. С все по-нарастващата употреба на мобилните устройства, търсенето на мобилни приложения се покачва значително. Съществуват много причини, поради които редица големи компании създават техни собствени мобилни апликации, за да развият в максимална степен бизнес модела си. Нека да разгледаме основните ключови точки в мобилните платформи, които могат да спомогнат за развитието на бизнеса.

Работа на служителите

Изполването на собствено мобилно приложение би могло да допринесе за подобряването на споделяне на данни и комуникацията между служителите на фирмата. Мобилните апликации спомагат за записването на информация, разпределят задачи и осигуряват тяхното завършване. Приложението би могло да се използва и като мрежова платформа за всички работници. Управители и мениджъри ще имат възможност да обявяват текущи офис събития или постижения, като в същото време ще допринесе за развитие на работния им капацитет.

Лоялност към клиента

Подобрената лоялност към клиента е основен фактор за правилното развитие на бизнеса. Собствениците на фирми трябва да се фокусират в събирането на възможно най-много информация за техните клиенти и да комуникират с тях чрез различни канали. Например, създаването на бизнес приложение за комуникация с клиента може да допринесе за сериозен ръст в продажбите в бъдеще. Изключително полезно би било и изграждането на списък с имейли към приложението.

Увеличени продажби

Изработката на мобилно приложение е прекрасен начин за подобрение на взаимодействието с клиентите и увеличаване на търговията на фирмата. Поръчките и разплащането през мобилни устройства става все по-популярно в наши дни. Ако предложите на клиента лесен и достъпен начин за покупка, чувствително ще увеличите шанса си за растеж на приходите.

Солидна социална платформа

Когато дадена компания притежава собствено мобилно приложение, което предлага „call to action” модули или лични коментари, това може да се превърне в перфектна платформа за социално общуване на потребителите. Трябва да се има предвид, че клиентите нямат физическата възможност да бъдат постоянно пред лаптоп или компютър, а мобилното приложение би могло да бъде подходящият метод за достъпна социална мрежа. Платформата би могла да се използва не само от съществуващите потребители, но също така и за промотиране на нови продукти и услуги за нови клиенти.

Запомнете – създаването на мобилно приложение може да бъде много скъпо и трудоемко начинание, но гарантирано ще възвърне вложените разходи в дългосрочен план и ще спомогне за цялостното развитие на компанията. Като добавка трябва да кажем, че фирмите от малкия и среден бизнес също имат възможност да изполват мобилни приложения въпреки по-ограничения си бюджет.