Левски гостува на Ботев :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Sportal.bg

Отборът на Левски гостува на Ботев в един изключително деликатен мач и за двата отбора. Двубоят от 19-ия кръг на „А“ група започва в 14 ч. на базата на Ботев в Коматево, пише Sportal.bg. И в двата тима има напрежение, но то сякаш е по-голямо у столичани, които успяха в рамките на три кръга да допуснат две загуби и да пропилеят комфортния си аванс пред Лудогорец на върха. В момента и двата тима имат по 34, а шампионите гостуват по-късно през деня на Литекс.

 

Проблемите в атака за сините са пословични. Дори и за този двубой треньорът Стойчо Стоев е принуден да разчита на нападателя Линел Китимбала, който още няма гол за Левски. Другите му опции са Денис Махмудов и Илия Димитров. При избора на състава Стоев ще трябва да се съобразява и с предстоящия във вторник 1/8-финал за Купата на България с Литекс в Ловеч.

 

В същото време в Ботев имат проблеми в отбраната, като новият треньор Николай Костов няма да може да разчита на БГ Роналдо Даниел Златков и Лазар Марин. Играчите на Ботев имат и допълнителна мотивация да се представят добре, тъй като на мача ще присъстват редица чуждестранни мениджъри. Интерес има към четирима от футболистите на Костов, а за един – Грегъри Нелсън, вече има и конкретна оферта от Турция.

 

Съставите:

 

Ботев: Голас, Христов, Николов, Терзиев, Филипов, Балтанов, Гамаков, Юсеин, Огнянов, Кифуети, Нелсън.

 

Левски: Йоргачевич, Минев, Белаид, Карнер, Миланов, Костадинов, Бедоя, Орачев, Де Ноойер, Прохазка, Китимбала.