Роси Пейчева – Rositsa Peicheva.

1
Добави коментар

Росица Пейчева представи първия си дуетен албум

Дългоочакваният дуетен фолклорен албум на Росица Пейчева излезе в края на 2014-та. Дискът е озаглавен “Любовта крила дарява”, по името на една от композициите в него, в която Росица Пейчева си партнира с Пепи Христозова.
10 дуетни песни са включени в албума, а почти всички от тях имат и видеоклипове, които се излъчват в ефира на телевизия “Планета Фолк”. Пет са колаборациите с Николай Славеев. С Иван Дяков пък изпълняват песните “В китна градина” и “Девойко лична, румена”. Росица Пейчева си партнира със сестри Диневи в “Море аресах си”, а със Здравко Мандаджиев – “Провикна се Станка”.
“Да се издаде един дуетен албум никак не е лесно, но пък усещането, че можеш да пееш с колега и да направиш песен заедно е много приятно, има една тръпка и когато се получат нещата изпитваш удовлетворение от това, което правиш”, казва певицата пред Планета ТВ за своя първи дуетен албум..

Росица Пейчева финализира нейния дуетен фолклорен албум. Досега е записала и снимала песни с Николай Славеев, Иван Дяков, Здравко Мандаджиев, сестри Диневи и Пепи Христозова.
Две от новите песни – с Иван Дяков, предстои да бъдат заснети. Талантливата народна изпълнителка споделя, че много би искала заедно с диска да издаде и DVD с видеоверсиите на дуетите.
“Да се издаде един дуетен албум никак не е лесно, но пък усещането, че можеш да пееш с колега и да направиш песен заедно е много приятно. Има една тръпка и когато се получат нещата, изпитваш удовлетворение от това, което правиш”, казва певицата пред Планета ТВ.

Обобщавайки своето творчество и репертоар, Росица Пейчева споделя, че албумът “Мечта” е гордост за нея. За следващата – 2015 година, е замислила нов проект, за който още не й се иска да говори, но обещава приятно да изненада ценителите на народната музика.

Онлайн реклама и интернет маркетинг