Toyota, Peugeot и Citroën обявиха новите си съвместни модели

1
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

07.12.2015   Новини Toyota, Peugeot и Citroën обявиха новите си съвместни модели

След успеха на техният съвместен проект за малки градски коли, нови модели микробус и MPV бяха стартирани от Toyota, Peugeot и Citroën.

Те са в процес на разработка от 2012 г. и ще се произвеждат като автобуси за бизнес клиентите, както и MPV модели за частните клиенти и техните семейства. Ще се предлагат като Toyota Proace, Peugeot Traveller и Citroën Spacetourer.

Целта на сътрудничеството е компаниите да предлагат конкурентен продукт в средния, лекотоварния, пътническия и комби сегмента, като се възползват от развитието и оптимизацията на производствените разходи. Автомобилите ще се произвеждат в завода Sevelnord PSA на Peugeot Citroen във Валенсиен, Франция.

Превозните средства ще споделят всички технически характеристики, мощни двигатели и основно оборудване, които всяка марка предлага със своя уникален стил и незначителни промени в приложенията.

Трите превозни средства трябва да започнат да се произвеждат през първата половина на 2016 г. и ще бъдат представени на щандовете на съответните марките в автомобилното изложение в Женева през март 2016г.