Покупка на кутия за навиване на часовници

3
Добави коментар
lilqnaantonova
lilqnaantonova

Когато вашият интерес към автоматичните часовници до момента, в който имате няколко автоматични модела и искате да носите повече от един, и то редовно. Проблемът е, че когато смените часовника с друг, този часовник ще спре да работи, тъй като в него няма да остане енергия, необходима да задвижването.

Това, което може да направите е да навиете часовника чрез завъртане на короната или внимателно да го разклатите, след което да настройвате часа, датата и други функции. Както всички знаем, това може да е временна работа. За да направят живота ни по-прост съществуват кутиите за навиване на часовници! Тези кутии навиват вашите автоматични часовници, така че веднага може да носите предпочитан от вас модел, без да се налага да го сверявате, понеже от навиването в кутията се съхранява енергия необходима да задвижва механизма. Как да изберете първата си кутия за вашите часовници?
Когато имате малка колекция часовници от 2-3 модела, ние ви съветваме да си купите кутия подходяща за 3-4 часовника. Ако имате едно свободно гнездо, винаги ще имате добро извинение да си купите още един автоматичен часовник.

Цената на кутиите зависи от часовниците, които имате. Няма смисъл да купувате евтина кутия за навиване, когато например имате висок клас часовници от марки като TAG Heuer, Omega или Rolex. Тогава трябва да изберете красива кутия от добре позната марка, която се вписва в колекцията ви от часовници.
Когато сте в началото на изграждане на колекция от часовници, ние ви съветваме да си купите сравнително евтина кутия (до 500 лв.), за да натрупате опит в опознаването на кутиите като цяло. След това може да откриете точно това, което ви трябва, да спестявате пари, за разширяване на колекцията си от часовници. Не купувайте кутии с китайски мотори, тъй като те се повреждат доста бързо. Купете си кутия с японски мотори Maibuchi или ако имате повече пари, може да изберете модел с швейцарски мотори. Съветваме ви също да си купите кутия за навиване на часовници с регулируема TPD (обороти на ден) функция, което е добре за автоматични часовници с различни препоръчителни обороти. Обикновено всички кутии се въртят наляво, надясно и двупосочно, така че това покрива изискванията за предпочитана посока на въртене на часовника.
Наслаждавайте се на вашата колекция часовници и се уверете, че имате добра кутия, като предлаганите в нашия онлайн магазин.