7 места за екзотична почивка или екскурзия през зимата

18
Добави коментар
DSTours
DSTours

 

 

Ако зимата не Ви е любимият сезон, не се притеснявайте – ние сме тук, за да Ви помогнем да избягате поне за малко от нея – изберете си дестинация! Представяме Ви 7 от най – желаните екзотични места за почивка през зимата:

  Малдиви

С близо 300 слънчеви дни годишно и постоянни температури 24 – 33˚С Малдивите са подходящи за почивка през цялата година, но са особено предпочитани през студените зимни дни на януари и февруари. Кораловите им рифове са любимо място за гмуркане за любителите на подводния свят. Чисто белите плажове на Малдивските острови, прозрачните води и СПА процедурите съвсем заслужено ги превръщат в една от най- предпочитаните дестинации за романтична почивка.

Малдивският архипелаг се състои от 6 атола, обединяващи 1190 коралови острова насред Индийския океан. Всъщност само 203 от тях са обитаеми, но останалите също са чудесно място за разходки, подводно гмуркане, водни спортове и риболов.

Почивка на Малдивите през зимата е чудесен начин да се заредите със слънчево настроение, заобиколени от необятна природа и всички необходими удобства за луксозна екзотична почивка – плажовете сякаш са излезли от мечтите Ви… Свържете се с офисите на Ди Ес Турс, с радост ще организираме вашето незабравимо пътуване.

 

Сейшели

Сейшелските острови – екзотични.. далечни.. желани …  Кой не си е мечтал да отиде на почивка на Сейшелите?! Те също са една от най- предпочитаните екзотични дестинации за бягство от зимата. Разположени в Индийския океан, в близост до Малдивите, Сейшелските острови се радват на субекваториален климат, с температури между 26 – 28ºС. Островната държава е разположена върху 155 острова, 33 от които обитаеми и 74 – коралови. Освен възможности за неповторима почивка на плажа, Сейшелските острови пленяват с тропическа красота, екваториални джунгли и божествени плажове, резервати с хищни растения и паркове, от които не трябва да пропускате националния парк „Санта Ана“, разположен на шест малки острова, с невероятна природа и подводен свят. Ще срещнете много орхидеи, както и местните обитатели земната костенурка- гигант и зелената морска костенурка.

Сейшелите не могат да Ви предложат нищо друго, освен екзотика, ситен бял пясък, кристални води и гледки, които никога няма да забравите! Няма нужда да Ви обясняваме защо са толкова предпочитано място за екзотична почивка – всяка снимка от там е достатъчно убедителна.

 

Остров Мавриций

Мавриций е островна държава, която се намира в Индийския океан източно от Мадагаскар. Известен като Рая на земята, остров Мавриций несъмнено ще Ви накара да се чувствате като в рай – кристално бели плажове, тюркоазено сини води, мек климат в комбинация със спиращи дъха природни гледки на зелени планини и вулкани, буйни водопади, долини и коралови рифове. Освен да се наслаждавате на лятна почивка през зимата, можете да се гмуркате, да играете голф, да карате сърф, да се разхождате из природните богатства или да разглеждате забележителности (Кралската Ботаническа градина, резерватът Domaine du Chausseur, старата столица на острова Mahebourg с морският музей, равнината Champagne в Chamarel, паркът Casela Bird). Като популярна туристическа дестинация остров Мавриций предлага и много забавления, казина и неспиращ нощен живот.

Марк Твен е казал, че Господ е създал първо остров Мавриций, а след това по негово подобие е сътворил Рая. Дали е бил прав?! Убедете се сами! 

  Куба

Ром, пури, салса – Куба! Като част от Карибските острови, Куба е чудесно място за екзотична почивка през зимата. Температурите са от 22 до 28ºС, плажовете незабравими, а екзотиката – неповторима. Неповторим е контрастът на испанска архитектура, комунистически дух и карибски ритми. Там ще видите бедни, но щастливи хора, луксозни туристически комплекси и автомобили от 60-те години на миналия век, защитени от ЮНЕСКО исторически забележителности и жив комунизъм. Въпреки това няма как да забравите, че сте на Карибите – плажовете са божествени, с фин пясък, жарко слънце и кокосови палми. Най- добрите плажове където да прекарате лятната си почивка през зимата са във Варадеро, Гуардалавака, Плая Енсеначос, Плая Мегано, Плая Анкон, Кайос Коко и Гийермо.

Ако не обичате студа през зимата Куба е вашата екзотична дестинация! Разгледайте нашето предложение за екзотична екскурзия до Куба- Хавана и Варадеро или се свържете с офисите ни, за да получите оферта за индивидуално пътуване до Куба.

 

Мексико

Мексико и по- конкретно Карибското Крайбрежие на страната са истински рай за туристите през зимата. Климатът е тропически с температури около 25˚С през зимата, плажовете искрящо бели, със синьозелени нюанси във водите, криещи необятна подводна красота. По крайбрежната ивица Ривиера Мая са разположени най- посещаваните курорти Плая дел Кармен, Тулум, Канкун, Пуерто Морелос. Уникални преживявания като гмуркане в Бариерния риф на Белиз, плуване с делфини, изследване на пещерите на близкия остров Козумел и срещи със света на маите и невероятното им културно наследство, запазило много дворци, храмове и паметници в древния град Чичен Ица ще направят почивката Ви незабравима.

С радост ще Ви помогнем да забравите зимата, изберете Мексико за следващата си екзотична дестинация. На плажовете на Ривиера Мая ще се наслаждавате на слънчевите лъчи, докато зимата се превърне в далечен спомен…

 

Бали

Тропическият остров Бали е смятан за едно от най- красивите места  в света. Предлага не само красива природа – зелени планини, вулкани, тропическа растителност и лазурни плажове, но и уникален културен живот –  хилядолетна история, танци, изкуство и занаяти, тайнствени храмове и пагоди. И всичко това в комбинация с луксозни хотели и спа центрове. Най- добрите курорти на остров Бали са Кута, Санур и Нуса Дуа, където са разположени повечето от хотелите, търговските обекти и нощните клубове. Големите градове Денпаср (столицата) и Сингараджа ще Ви отведат в контрастния свят на космополитния живот.

Най – предпочитаното време за екзотична почивка или екскурзия е около балийската Нова година, която настъпва на първото пълнолуние след средата на месец март. Всъщност когато и да решите да посетите остров Бали, не забравяйте да ни вземете със себе си! 

Екзотична екскурзия до Малайзия, Сингапур и Бали

 

Тайланд

Дива природа, храмове на Буда, тропически плажове – първото нещо, с което свързваме Тайланд е екзотиката. Азиатската държава е също сред най- предпочитаните дестинации за екзотична почивка през зимата. Причините за това най- общо са тропическият климат, ослепителните плажове и възможност за подводно гмуркане, дивата природа, тайландската кухня и нощният живот – за всеки по нещо. Местната култура ще Ви отведе в света на будизма, сред много храмове, дворци и статуи на Буда.   

Най- популярните туристически дестинации в Тайланд са остров Пукет, остров Кох Самуи, Патая и столицата Банкок.

Разгледайте тук програма на екскурзията до Виетнам, Камбоджа и Тайланд – 3 невероятни страни в едно екзотично пътешествие!

 

А коя е Вашата мечтана екзотична дестинация? Свържете се с нас с удобни за Вас дати за пътуване и бюджет – с радост ще Ви предложим програма за индивидуално пътуване, защото ние от Ди Ес Турс вярваме, че мечтите съществуват, за да се сбъдват, затова помагаме и на другите да го правят!  

 

 

Полезни връзки:

Нова година 2016 | Екскурзии и почивки | Екзотика  | Самолетни билети | Хотели | Други услуги